Cel mai grav bilanț al infectărilor cu COVID-19, la nivel mondial, de la declanșarea pandemiei. Experți: Numărul infectaților este mult mai mare | VIDEO

Organizaţia Mondială a Sănătăţii trage un nou semnal de alarmă. În ultimele 24 de ore, a fost înregistrat cel mai grav bilanț al infectărilor, la nivel mondial, de la declanșarea pandemiei. Unul dintre epicentrele COVID-19 este de ceva vreme Federația Rusă, iar premierul rus susţine că vârful valului de contaminări a fost atins. Experții avertizează însă că numărul de infectați în lume este mult mai mare, riscul răspândirii bolii fiind astfel foarte ridicat. Aproape 5,1 milioane de persoane infectate au fost depistate până acum. Dintre acestea, peste 329 de mii au decedat, iar alte două milioane s-au vindecat.

Peste 106 mii de persoane au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus, miercuri, în întreaga lume, acesta fiind cel mai grav bilanț zilnic de la declanșarea pandemiei, a avertizat Organizația Mondială a Sănătății.

Cu un număr peste 317 mii de cazuri de infectare cu virusul COVID-19, spitalele din Moscova, inclusiv cele de campanie, sunt la limită, iar personalul medical aproape de epuizare. Rusia este acuzată că raportează un număr mic de decese, de puțin peste 3000 de cazuri, în condițiile în care numărul infecțiilor este unul major. Totuşi autorităţile au anunţat în trecut că raportează doar decesele cauzate strict de virus, fără alte boli asociate. Premierul rus Mihail Mişustin spune însă că vârful pandemiei a fost atins, fapt ce permite ridicarea cu precauţie a măsurilor de izolare.

În Marea Britanie, miercuri, a fost cea mai călduroasă zi de la începutul acestui an, aşa că mulţi au căutat o soluţie să se răcorească. Şi pentru că le este permis să meargă din nou la plajă, acesta a fost primul loc spre care s-au îndreptat oamenii. Şi plajele din Barcelona sunt deschise, dar cu program limitat.

În timp ce mai multe state relaxează restricțiile, în Spania, pentru a cincea oară, starea de urgenţă a fost extinsă cu încă două săptămâni. Fiind deja obligatorie în transportul public, Spania a generalizat portul măştii. Măsura trebuie respectată de toți adulţii şi copiii mai mari de şase ani – în magazine, dar şi în locuri publice, când nu este posibilă păstrarea distanţei sociale de doi metri. Decretul publicat nu spune, însă, nimic despre sancţiuni aplicate celor care nu se conformează. E dificil însă să porţi mască vara în Spania. La Sevilla sunt deja 35 de grade Celsius, anunță presa. Spania este una dintre țările cele mai afectate de coronavirus și a avut cele mai stricte măsuri de carantină, copiii fiind ținuți în interior timp de șase săptămâni.

Spread the love

Check Also

Pandemia în lume: Spania cheamă turiștii la plajă, noi focare în Olanda și Germania, proteste în mai multe orașe din SUA | VIDEO

Pentru prima dată de la apariția epidemiei, regiunea Lombardia din Italia nu a mai raportat …