Cele mai afectate țări din lume de COVID-19, la capitolul mortalitate. Ce loc ocupă Moldova

Numărul deceselor cauzate de noul tip de coronavirus se apropie de 350 de mii în toată lumea. În Moldova 250 de persoane și-au pierdut viața până în prezent, fapt ce plasează țara noastră pe poziția a 21-a la capitolul mortalitate, raportat la numărul de populație, scrie cotidianul.md.

Cea mai afectată țară din lumea este Belgia, care a înregistrat până la 23 mai 9.237 de decese, adică 808 pierderi de vieți omenești la un milion de locuitori.

A doua este Spania, cu o medie de de 613 decese la un milion de locuitori, în timp ce a treia cea mai afectată a devenit Marea Britanie, cu o medie de 541 de morți la un milion de locuitori, potrivit datelor Statista.com.

Moldova era sâmbătă, când înregistra 242 de decese, pe poziția a 21-a în lume, cu 68 de morți la un milion de locuitori, în spatele Panamei și în fața României.

Astăzi dimineață au mai fost raportate 8 decese în Republica Moldova, care ridică bilanțul la 250 de pierderi de vieți omenești (70 la un milion de locuitori).

Spread the love

Check Also

„Mai are încă mult de muncă”. Propunerea lui Dodon de decorare a ministrei Sănătății cu distincția de stat „Gloria Muncii” se amână

Propunerea președintelui R. Moldova, Igor Dodon, cu privire la decorarea ministrei Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, se …