Noi detalii în cazul intoxicației în masă la o nuntă din Capitală| VIDEO Update

Au mers la nuntă și s-au trezit la spital. Este vorba despre 42 de persoane care s-au intoxicat la o nuntă din Chișinău. 37 dintre ele au ajuns la spital, printre care și un copil, a anunțat Agenția Națională pentru Sănătate Publică.

Din weekend și până astăzi au solicitat asistenţă medicală 42 de persoane, 24 dintre acestea au fost internați la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” din capitală. Altele 12 au fost internate la spitalul clinic din Cimișlia, iar 5 primesc îngrijiri medicale la domiciliu. Printre cei internați era și un copil. Totul s-a întâmplat după ce oamenii au participat la o nuntă, care a avut loc într-un restaurant din Chișinău. Potrivit reprezentanților ANSA, sursa toxiinfecției se presupune a fi produsele de patiserie.

ELA MALAI, director general adjunct ANSA:

„Ieri, inspectorii ANSA s-au deplasat, au prelevat probe acolo pe loc și ancheta se prelungește și pentru astăzi. Probele au fost prelevate, au fost expediate la laborator, așteptăm rezultatele.”

Potrivit inspectorilor, este posibilă creșterea numărului persoanelor care se adresează la spital. În prezent, starea pacienţilor se apreciază ca fiind medie şi uşoară. Încercând să vorbim cu directorul spitalului „Toma Ciorbă”, acesta a refuzat să ne vorbească despre starea pacienților.

La internare, bolnavii prezentau slăbiciune generală, febră, frisoane, dureri abdominale și alte simptome de intoxicatie alimentara.

Starea pacienţilor se apreciază ca fiind medie şi uşoară. Specialiştii continuă cercetarea epidemiologică a cazului. Transmite într-un comunicat de-al său Agenția Națională pentru Sănătate Publică.

Spread the love

Check Also

Ședință cu scântei la CMC: Unul dintre consilieri a cerut vot de neîncredere pentru primarul capitalei | VIDEO

Şedinţă cu scântei la Consiliul Municipal Chişinău. Liberalul Ion Cebanu a cerut vot de neîncredere …