Cînd îşi va deschide porţile Grădina Zoologică din capitală? | VIDEO

De ziua internaţională a copiilor, Grădina Zoologică din capitală îşi va deschide porţile. Astfel, respectând normele sanitare-epidemiologice, micii vizitatori vor putea intra gratuit pe teritoriu și vor avea parte de surprize. Responsabilii de la Zoo spun că animalele au început să ducă deja dorul vizitatorilor.

Pe perioada stării de urgenţă, cât Grădina Zoologică din capitală nu a activat, muncitorii de acolo au făcut schimbări pe teritoriu. Au sădit flori, volierile au fost reparate, iar unele animale au trecut la casă nouă. Cei doi urşi, de exemplu, au fost mutaţi într-o volieră cu o suprafaţă de 6000 de metri pătraţi – un lux pentru ei, în condițiile în care până acum au stat în două cuşti mici.

OLGA IUZVAC, administratorul Grădinii Zoologice din capitală:”Este un teritoriu destul de spaţios, este amenajat conform tuturor cerinţelor. Înăuntru avem un bazin cu apă în care o să fie şi peşti. Avem vegetaţie – pini, brazi.

În premieră, la grădina zoologică au fost scoşi şi puişori de struţi din ouă procurate.

OLGA IUZVAC, administratorul Grădinii Zoologice din capitală:”Pentru prima dată am avut aşa o experienţă şi ne bucurăm că s-a realizat cu succes. Până acuma, noi aşteptam ca struţii pe care îi avem noi în colecţie să depună ouă, dar în acest an, cu părere de rău, nu ne reuşea nicicum şi am luat această decizie de a procura aceste ouă.”

Angajații de la Zoo speră ca vizitatorii să fi impresionaţi de schimbările care s-au făcut în ultima perioadă.

OLGA IUZVAC, administratorul Grădinii Zoologice din capitală:”Am amenajat şi o volieră pentru lupi, deoarece familia lor este destul de numeroasă – 12 indivizi sunt la număr.Ne-am străduit la maximum. Deja vedem ce părere o să aibă vizitatorii despre schimbările pe care le-am făcut şi în folosul animalelor din colecţie, dar, totodată, să fie comod şi vizitatorilor.”

Grădina Zoologică din capitală a fost închisă de la începutul stării de urgenţă. De ziua internaţională a copiilor, instituţia însă preconizează să-şi deschidă porţile, iar pentru micuți intrarea va fi gratuită. În acest sens, responsabilii îndeamnă populaţia să respecte măsurile de prevenire a infectărilor şi spun că intrarea pe teritoriu va fi permisă doar cu purtarea măştilor de protecţie.

Spread the love

Check Also

Spitalul din Dubăsari în care erau tratați pacienții infectați cu COVID-19 a fost închis

Spitalul din Dubăsari în care erau tratați pacienții infectați cu COVID-19 a fost închis. Despre …