CNA și PA au pus sechestru pe Bunuri în valoare de 670 de milioane de lei, care aparțin .„Air Moldova” | VIDEO

Bunuri în valoare de 670 de milioane de lei, care aparțin .„Air Moldova” au fost puse sub sechestru de Agenția pentru recuperarea bunurilor infracționale a Centrului Național Anticorupție și Procuratura Anticorupție. Printre activele indisponibilizate sunt automobile, imobile, dar și două aeronave.

Într-un comunicat de presă emis de CNA este precizat că „acțiunile s-au desfășurat în cadrul unui dosar de spălare de bani în proporții deosebit de mari din tranzacții fictive, care au condus la privatizarea „AIR Moldova”.

Recent, compania .„Air Moldova” a emis un comunicat prin care a atras atenția că este supusă presiunilor și atacurilor atât din mediul politic, guvernamental cât şi al organelor de anchetă, acţiuni care, potrivit reprezentanților companiei, ar putea periclita în mod ireparabil activitatea companiei şi, în mod special, pasagerii.

Compania depune în continuare toate eforturile pentru a-și onora toa te obligațiunile față de pasageri și partenerii acestora. Toate cursele companiei sunt efectuate conform orarului, fără abateri și fără careva rețineri. Nici activitatea operațională. nici cea economică a companiei nu este afectată, a declarat INA ZIDU, purtător de cuvânt, .„Air Moldova” .

Și Centrul Național Anticorupție menționează că activitatea economică a „Air Moldova” nu este afectată de acțiunile procesual-penale întreprinse pe dosar, lucru confirmat de reprezentanții companiei. Amintim că, recent, autoritățile au aplicat sechestru pe capitalul statutar al „AIR Moldova” în valoare de 301,6 milioane de lei. Potrivit Centrului Național Anticorupție, decizia a fost luată pentru a evita riscurile de înstrăinare a patrimoniului companiei. În prezent, valoarea totală a bunurilor indisponibilizate în acest dosar este de aproximativ un miliard de lei. Anul trecut, AirMoldova a fost scoasa la vanzare.

Compania Air Moldova a fost privatizată la sfârșitul anului 2018, de către ”Civil Aviation Group”, o companie controlată de două persoane fizice din Republica Moldova, care dețin 51% din acțiuni, asociate cu compania română ”Blue Air”, cu 49% din acțiuni. Agentul economic și-a asumat și datoriile companiei ”Air Moldova”. La aproape un an de la tranzactia de vanzare, Igor Dodon a anunțat că operatorul aerian „Air Moldova” ar urma sa fie intors în gestiunea statului.

Spread the love

Check Also

Au mai rămas câteva zile pentru a depune Declarația cu privire la impozitul pe venit pentru persoanele fizice

Au mai rămas 4 zile până la termenul limită de depunere a declarației cu privire …