Comisia pentru Situații Excepționale: Persoanele care vor avea temperatura corpului mai mare de 37 de grade nu vor putea intra în magazine | VIDEO

Nu vei putea intra în supermarketurile din Capitală, dacă ai temperatura corpului mai mare de 37 de grade. O decizie în acest sens a fost luată de Comisia pentru Situații Excepționale a municipiului Chișinău. Atât clienților, cât și angajaților magazinelor, febra le va fi măsurată cu ajutorul unor termo-scanere instalate la intrare. Și Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a impus o serie de măsuri pentru magazine, dar și pentru cei care comercializează produse alimentare on-line.

Conform ultimelor decizii ale autorităților, magazinele de produse alimentare sunt obligate, prin lege, să dezinfecteze regulat toate suprafețele, în special casele de marcat. De asemenea, trebuie să instaleze ecrane protectoare între casier și client, dar și termo-scannere pentru a măsura temperatura tuturor celor care trec pragul unităților comerciale. La fel, la intrarea în fiecare supermarket vor fi instalate dozatoare cu dezinfectant, iar cărucioarele și mânerele acestora vor fi igienizate frecvent. Administrația magazinelor sunt obligate să amenajeze spațiile de comerț în așa fel încât să fie respectată distanța socială, iar întreg personalul trebuie să aibă mănuși, măști, șorțuri și halate. La fel, va fi limitată interacțiunea directă a cumpărătorilor cu produsele alimentare neambalate, iar testarea și degustarea produselor va fi strict interzisă.

Reguli stricte au fost stabilite și pentru cei care comercializează on-line. Pentru a-și putea vinde producția, comercianții trebuie să primească autorizație de la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor. La fel, trebuie să dezinfecteze regulat mașinile destinate transportării produselor alimentare și este recomandat să evite contactul direct cu clientul.
Au căzut sub incidența ANSA și instituțiile care prestează servicii de catering, dar și cele care prestează servicii veterinare. Toți operatorii trebuie să ia toate măsurile necesare de protecție, atât cele ce țin de angajatorii lor, cât și față de vizitatori. Mai multe detalii la subiect, puteți găsi pe site-ul ansa.gov.md

Spread the love

Check Also

După aproape trei luni de pauză, Piața Centrală și-a deschis porțile: Cum sunt respectate restricțiile? | VIDEO

După aproape trei luni de pauză, Piața Centrală din capitală astăzi și-a deschis porțile pentru …