Consulatul Republicii Moldova din Paris și-a sistat activitatea din cauza epidemiei de coronavirus

Serviciile consulare din cadrul Ambasadei Republicii Moldova la Paris vor fi suspendate pe perioada 10 – 24 martie curent și ar putea fi prelungită, în legătură cu situația epidemiologică cu coronavirus. Anunțul a fost făcut astăzi de către Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, scrie realitatea.md.

Totuși, Secția consulară va continua să activeze în regim extraordinar doar pentru situațiile de extremă urgență, cu programare în prealabil la numărul de telefon telefon: + 33 6 23 12 76 05, pentru următoarele situații:

· perfectare a titlului de călătorie pentru plecare urgentă în Republica Moldova (justificată documentar);

· accidente, decese;

· calamități naturale.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene reiterează importanța respectării măsurilor de protecție și prevenție a răspândirii virusulogice emise de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Agenția Națională pentru Sănătate Publică (pe paginile web: msmps.gov.md și ansp.md), de autoritățile competente din țările de călătorie a cetățenilor, precum și de Organizația Mondială a Sănătății.

Amintim că, săptămâna trecută alte două consulate din orașul Milano și Padova și-au sistat activitatea din cauza coronavirusului.

Spread the love

Check Also

Bilanț nou: 10 morți. Noua victimă e din stânga Nistrului

O altă persoană din stânga Nistrului infectată cu COVID-19 a decedat. Informația despre deces a …