Contractele de achiziţie ale lucrărilor aferente realizării gazoductului Ungheni-Chişinău au fost semnate | VIDEO

Societatea Națională de Transport Gaze Naturale „Transgaz” SA, a semnat contractele de achiziție de lucrări aferente realizării gazoductului Ungheni-Chișinău, pentru cele 7 loturi ale investiției. Potrivit autorităților la data de 2 mai 2019 va fi emis ordinul de începere a lucrărilor.

Proiectul Ungheni – Chişinău presupune construirea unei conducte de transport gaze naturale în lungime de 120 km, trei stații de predare a gazelor naturale două în Chişinău şi una în Ungheni şi dotarea centrului de dispecerizare şi dirijare de la Ghidighici.

Rețeaua de transport gaze naturale pe ruta Ungheni – Chişinău reprezintă cea de-a doua etapa a proiectului de interconectare Iași – Ungheni – Chişinău, menționează reprezentanții Ministerului Economiei.

Prima parte a conductei, corespunzând interconectorului Iaşi-Ungheni, a fost pusă în funcţiune în anul 2014 şi prin ea pot fi transportate anual circa 1,5 miliarde metri cubi de gaze naturale.

Extinderea acestui interconector ar reduce dependenţei energetice și ar consolida securitatea energetică a ţării.

Transgaz derulează această investiție prin Vestmoldtransgaz, operatorul de gaze naturale din Republica Moldova care a fost privatizat în anul 2018 de către Eurotransgaz, filiala din Republica Moldova a SNTGN Transgaz SA, precizează reprezentanții MEI.

Spread the love

Check Also

Bărbat, adus cu elicopterul SMURD la Chișinău după un accident rutier

Un bărbat în vârsta de 41 de ani din raionul Râșcani, care a avut de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *