Copiii de la Centrul creștin ”Vino și Vezi” din Orhei și-au luat rămas bun de la anul de studii cu dansuri, poezii și cântece | VIDEO

Chiar dacă sunt diferiți de alte persoane, dragostea față de viața îi face mai puternici. Copiii de la Centrul creștin ”Vino și Vezi” din Orhei au organizat astăzi, în cadrul Bibliotecii Ion Creangă, un eveniment unde au demonstrat că dizabilitatea lor nu este un obstacol.

Prin cântec, dans și poezie copiii cu dizabilități și-au luat rămas bun de la încă un an de studii. În această zi au avut ocazia de a se simţi fericiţi alături de părinţii şi pedagogii săi, să fie trataţi cu dragoste şi căldură sufletească și să primească în adresa lor doar cuvinte frumoase.

Prin activitatea de astăzi ”Vara se numără succesele”, copiii au demonstrat că persoanele cu dizabilități au abilități și capacități care merită a fi apreciate și valorificate.

Părinții acestor persoane ne-au spus că Centrul ”Vino și Vezi” le face viața mai frumoasă, deoarece simt schimbări și au succese după fiecare zi petrecută în acest loc.

„Este o școală, o casă foarte bună pentru copilul nostru. El se simte foarte bine acolo. Noi, ca părinți, suntem mulțumiți că există așa centru în Orhei și avem succese și ne bucurăm foarte mult de succesele lui.”

În cadrul evenimentului a fost organizată și o expoziție de lucrări executate de copiii cu dizabilități:

„Noi ne-am propus să organizăm această expoziție până în luna august. De fapt dorim să fie un iarmaroc, am instalat și o boxă în care oamenii pot să vină să doneze pur și simplu bani pentru că acești tineri să-și poată procura rechizite și să creeze mai departe.”

Prezent la eveniment, președintele raionului Orhei ne-a spus că a rămas plăcut surprins.

Totodată, Ion Frunză susține că fiecare copil cu dizabilități este ajutat de administrația locală.

ION FRUNZĂ, președintele raionului Orhei: „Părinții, de fapt, pot beneficia de ajutor sub formă bănească.”

Centrul creștin ”Vino și Vezi”, pentru copiii cu dizabilități s-a deschis acum 9 ani. Acum acesta este frecventat de aproximativ 30 de persoane cu dizabilități.

Spread the love

Check Also

Cadavrul unui bărbat, depistat într-un ascensor dintr-un bloc de pe bulevardul Moscovei

Cadavrul unui bărbat în vârstă de 48 de ani a fost depistat într-un ascensor dintr-un …