Coronavirus: 380 de cazuri noi și încă cinci persoane decedate din cauza infecției

Încă 380 de moldoveni au fost testați pozitiv cu coronavirusul de tip nou. Alte cinci persoane au pierdut lupta cu boala, anunță Ministerul Sănătății. Astfel, în ultimele 24 de ore, din cauza infecției, au murit zece oameni. Din numărul total de cazuri, două sunt de import: un caz din Austria și încă unul din Ucraina, scrie agora.md. 

Pe parcursul zilei au fost efectuate în total 2322 de teste, dintre care primar 1815 și repetat 507. Totodată, au fost testați pozitiv 14 lucrători medicali, dintre care patru medici, opt asistenți medicali și doi lucrători auxiliari.

Deces 784: Femeie de 66 ani, din raionul Cantemir. Internată la data de 28 iulie, la Spitalul Raional Cantemir. Comorbidități: cardiomiopatie, diabet zaharat, hipertensiune arterială.

Deces 785: Bărbat de 87 ani, din mun. Chișinău. Transferat la data de 23 iulie, de la Spitalul Clinic Municipal “Sf. Treime”, la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: diabet zaharat, cardiopatie hipertensivă, hipertensiune arterială.

Deces 786: Bărbat de 53 ani, din raionul Dubăsari. Transferat, la data de 25 iulie, de la Spitalul Raional Strășeni, la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: cardiopatie mixtă, encefalopatie mixtă.

Deces 787: Bărbat de 66 ani , din raionul Dubăsari. Transferat, la data de 29 iulie,  de la Spitalul Raional Orhei, la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie hipertesivă, dismetabolică.

Deces 788: Bărbat de 77 ani, din mun. Chișinău. Internat la data de 31 iulie, la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: edem pulmonar mixt (alveolar, interstițial).

Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 25113 cazuri.

Până la ziua de azi, 17571 persoane s-au vindecat.

Spread the love

Check Also

Mansarda unui bloc de locuit din capitală a luat foc

Mansarda unui bloc de locuit de pe strada Ion Creangă din sectorul Biuicani al capitalei …