Coronavirusul lovește dur fotbalul mondial: EURO 2020 – amânat | VIDEO

Campionatul European de Fotbal EURO 2020, care era programat inițial să se desfășoare în această vară, a fost amânat până în 2021.  Pe de altă parte Clubul spaniol de fotbal Valencia este sub alertă de gradul zero: 35 la sută din echipă e infectată cu COVID-19.

Pandemia de coronavirus a oprit fotbalul în majoritatea țărilor europene. Oficialii celor de la UEFA au decis, după o videoconferință la care au participat cele 55 de federații afiliate, amânarea Euro 2020 pentru vara anului viitor. Astfel, Euro 2021 se va derula între aceleași date, 11 iunie – 11 iulie. Anunțul a fost făcut de federația norvegiană pe Twitter. Amânarea Campionatului European se face în principal pentru a permite încheierea campionatelor interne, suspendate în această perioadă din cauza pandemiei de COVID-19, și a competițiilor europene, inclusiv Champions Leage și Europa League. Astfel, anul viitor vor fi programate foarte multe competiții, printre care și preliminariile europene pentru Campionatul Mondial 2022.

În același timp Clubul spaniel de fotbal Valencia a anunțat că este infectat cu coronavirus în proporție de 35 la sută. Printre contagiați sunt atât jucători, antrenori, cât și stafful tehnic, însă toate cazurile sunt asimptomatice și izolate în propriile case, sub monitorizare medicală. În plus, într-un comunicat al clubului se precizează și posibila sursă a infecției inițiale – și anume meciul cu Atalanta, din optimile Champions League, jucat la Milano, cel mai afectat oraș european. Și sportivii moldoveni care joacă pentru cluburile străine de fotbal sau volei s-au întors în aceste zile acasă, după ce campionatele naționale au fost suspendate.

Spread the love

Check Also

Un veteran al sportului din R. Moldova a fost răpus de coronavirus

Premiantul campionatelor Uniunii Sovietice și al Spartachiadei popoarelor din URSS la lupte greco-romane, Procopie Grossu …