COVID-19 în lume: China lucrează asupra vaccinului, Europa este sufocată de cazuri noi, școli din România au trecut la scenariul roșu | VIDEO

Țara de unde a plecat infecția COVID-19 poate fi și țara de origine a antidotului. China face progrese semnificative în lupta, declanșată la nivel mondial, pentru identificarea unui vaccin eficient împotriva noului coronavirus. Vaccinurile ar putea fi gata de utilizare de către publicul larg din luna noiembrie, a declarat un oficial chinez din sănătate. Deocamdată însă Europa este copleșită de pandemie. În Franța crește numărul pacienților internați la terapie intensivă, iar în România, din cauza noilor cazuri de infectări, școli din câteva județe au trecut brusc la scenariul roșu, astfel sălile de clasă pregătite pentru noul an școlar au rămas goale.

China are patru vaccinuri COVID-19 în etapa finală a studiilor clinice. Cel puțin trei dintre acestea au fost deja oferite lucrătorilor esențiali în cadrul unui program de urgență lansat în luna iulie, scrie Reuters.

Studiile clinice ajunse în faza trei se desfășoară fără probleme, iar vaccinurile ar putea fi gata pentru publicul larg în noiembrie sau decembrie, a declarat șefa Centrului chinez pentru controlul și prevenirea bolilor într-un interviu. Ea a mai spus că nu a prezentat simptome anormale în ultimele luni, după ce a luat însăși un vaccin experimental în aprilie.

Între timp, Coreea de Sud anunță că își va asigura din timp 30 de milioane de doze dintr-un viitor vaccin împotriva noului coronavirus, respectiv pentru 60% din populația țării.

Iar statele europene luptă cu o reizbucnire a numărului de cazuri COVID pozitive. În Franța, în spitalele din Bordeaux şi Marsilia practic nu mai sunt locuri libere, iar internările în unităţile de terapie intensivă s-au dublat în ultima săptămână. Peste Prut, luni, 14 septembrie, chiar în prima zi de școală, multe instituții de învățământ au fost închise în ultima clipă din cauza infectărilor cu virusul COVID-19. Au lăsat clasele goale elevii unor instituții de învățământ din județele Constanța, Prahova, Galați și Alba Iulia. Oficialii din educație anunță că 106 profesori sunt în spital, fiind infectați cu virusul COVID-19, iar alți 293 sunt în carantină.

Spread the love

Check Also

Alexandr Lukașenko a fost învestit în funcția de președinte al Belarusului. În premieră, evenimentul a fost ținut în secret

Alexandr Lukașenko a fost învestit pe 23 septembrie în funcția de președinte al Belarusului. Canalul …