COVID-19 în lume: În Spania pandemia se extinde mai rapid decât în Italia și China, iar în Anglia, virusul a lovit familia regală | VIDEO

13 persoane au murit în România din cauza coronavirusului, în doar patru zile! Ultimul deces a fost anunțat de autorități în această dimineață. În total, peste Prut sunt confirmate pozitiv peste 900 de persoane. Între timp, în Spania pandemia pare că se extinde mai rapid decât în Italia și China. În ultimele 24 de ore, ibericii au înregistrat un record înfiorător – 538 de decese. Rusia intră în carantină. Vladimir Putin s-a adresat naţiunii şi a anunţată că începând cu data de 28 martie şi până pe 5 aprilie oamenii nu vor ieşi la muncă. Iar în SUA a fost înregistrat primul minor răpus de COVID-19. Coronavirus a intrat și în familia regală a Marii Britanii. Fiul reginei Elizabeth II, prințul Charles, a fost diagnosticat cu virusul COVID-19.

Autoritățile de peste Prut au anunțat miercuri dimineața al 13-lea deces provocat de noul coronavirus. Este vorba de o femeie din judeţul Caraș-Severin, în vârstă de 72 de ani. Pacienta nu a călătorit în ultima vreme şi nici nu ar fi interacționat cu un pacint infectat, informează autoritățile din sănătate. Primul deces din cauza COVID-19 în România a fost anunţat duminică, 22 martie.
După două zile în care a bilanțul a fost descrescător, Italia anunță o nouă creștere a deceselor.

743 de persoane au murit în 24 de ore în Peninsulă.

În aceeași zi, Spania a anunțat 738 decese. În total, au murit aproape 3.500 de oameni și sunt peste 47 de mii de cazuri de infectare înregistrate. Specialiștii vin cu avertismente sumbre – ritmul de extindere a pandemiei în Spania îl depășește pe cel din Italia sau China. În lipsa echipamentului de protecție, armata spaniolă a cerut de la NATO 500 de mii de teste rapide pentru depistarea coronavirusului, 1,5 milioane de măşti chirurgicale şi 450 de mii de măşti medicinale. Între timp, Franța a devenit a cincea țară care raportează peste 1000 de decese din cauza coronavirusului, cu un bilanț oficial de 1100 de morți, relatează Reuters. Autoritățile subliniază că izolarea este singura strategie eficientă, iar carantina ar trebui să dureze cel puțin șase săptămâni din momentul instaurării.

În Ucraina numărul persoanelor bolnave a ajuns la 84. Printre pacienţi este şi un preot din regiunea Ternopol, care a intrat în contact cu aproximativ 500 de enoriaşi. Autorităţile au cerut tuturor celor care s-au aflat în apropierea clericului să se autoizoleze.
Noi cazuri de COVID-19 sunt înregistrate şi în Rusia, unde bilanţul a depăşit 430 de persoane infectate, iar una a murit.
Și Statele Unite au raportat marţi primul deces al unui minor asociat noului tip de coronavirus. În total, în SUA erau înregistrați, până marţi după-amiază, 674 de morţi şi peste 51 de mii de cazuri
confirmate oficial.

Virusul a ajuns și la Casa Regală. Prințul Charles a fost diagnosticat cu COVID-19. Fiul reginei Elizabeth II și soția sa, Camilla, au făcut investigațiile necesare, însă testul femeii a fost negativ. Conform Mediafax, prințul a manifestat până acum simptome ușoare ale bolii. Cuplul se află acum în izolare acasă, pentru a preveni infectare altor persoane din anturaj și din spațiul public. Nu se cunoaște dacă și regina Marii Britanii a făcut testul pentru depistarea maladiei.

Israelul intenţionează să închidă sinagogile în cadrul măsurilor stricte luate de autorităţi în lupta împotriva răspândirii coronavirusului, a informat miercuri presa israeliană. Analiza epidemiologică ană. Analiza epidemiologică arată că aproape o treime din cei infectaţi au luat virusul în lăcaşuri de cult şi în şcolile religioase iudaice, unde credincioşii menţin un contact strâns. Momentan în
Israel sunt peste 2000 de persoane infectate cu COVID-19 și 5 dec ese, anunță autoritățile.

Spread the love

Check Also

Azerbaidjan a introdus legea marţială şi a impus inderdicţii de circulaţie în urma conflictului cu Armenia | VIDEO

Conflict armat reizbucnit în Caucaz. Armenia şi Azerbaidjanul sunt în prag de război după noi …