COVID-19 în lume: Măsuri drastice din cauza tulpinii din Marea Britanie, România a prelungit starea de alertă la nivel național | VIDEO

La nivel global, numărul persoanelor infectate cu virusul Sars-Cov-2 a depăşit pragul de 90 de milioane. Statele Unite rămân cea mai afectată țară din lume, cu peste 23 de milioane de îmbolnăviri și aproape 400 de mii de decese. Între timp, autoritățile din România au prelungit cu 30 de zile starea de alertă la nivel național.

La nivel global, luni, 11 ianuarie, s-a trecut de 90 de milioane de contaminări cu noul coronavirus, relatează agenția Reuters.

În multe țări a început campania de vaccinare anti COVID-19, cu toate acestea, crește numărul guvernelor care au impus sau reimpus restricții drastice pentru a limita răspândirea pandemiei, alimentată acum și de noua tulpină a virusului, depistată pentru prima dată în Marea Britaniei. O treime din totalul cazurilor înregistrate la nivel global, în ultimele 48 de ore, se datorează noii tulpini.

Europa rămâne în continuare regiunea cea mai afectată de pandemie, cu peste 30% din totalul de 1,9 milioane de decese asociate COVID-19. Cel mai mult noul virus a lovit în Statele Unite ale Americii, care au raportat, miercurea trecută, un record de peste 4000 de decese, în decurs de 24 de ore.

Între timp, autoritățile din România au prelungit starea de alertă la nivel național. Inițiativa va intra în vigoare de miercuri, 13 ianuarie, pentru o perioadă de 30 de zile, scrie Digi24. Restricțiile, printre care cea de a organiza petreceri sau de a circula pe timpul nopții, rămân în vigoare. Amintim că, în prezent, Republica Moldova se află în lista statelor cu risc epidemiologic ridicat pentru România. Astfel, moldovenii care vor să intre în țara vecină vor fi obligați să stea în carantină. Sunt și mici excepții – cei care declară la graniță că vor rămâne în România mai puțin de trei zile și au un test negativ – vor fi scutiți de izolare.

Spread the love

Check Also

Fostul președinte sud-coreean Park Geun-Hye a fost condamnat definitiv la 20 de ani de închisoare în dosarul de corupție | VIDEO

Fostul președinte sud-coreean Park Geun-Hye {PAK KÎN HE} a fost condamnat definitiv la 20 de …