COVID-19 în lume: Numărul infectărilor este din nou în creştere, UE va propune crearea unui pașaport digital de vaccinare, un nou tip de ser anti-COVID în Rusia | VIDEO

Numărul infectărilor cu noul coronavirus începe să crească din nou la nivel global, după şase săptămâni de scădere, anunță OMS. Între timp, Federația Rusă anunță că va începe testarea unui vaccin care produce imunitate celulară și protecție pentru o perioadă ce variază între 13 și 17 ani.

Numărul cazurilor de COVID-19, înregistrate la nivel global, este din nou în creştere, după şase săptămâni consecutive de scădere, anunță directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Oficialul a recomandat comunităţii internaţionale să nu se bazeze exclusiv pe vaccinare, precizând că restricțiile rămân de bază în ceea ce priveşte controlul pandemiei.

Deși Comisia Europeană pregătește o propunere pentru crearea unui pașaport digital de vaccinare la nivelul UE, părerile statelor membre sunt, totuși, împărțite. Spania a decis să instituie „coridoare speciale” cu țări terțe, dacă la nivel european nu se va ajunge la o soluție în privința certificatelor de vaccinare, scrie Bloomberg. Un protocol asemănător a existat, anul trecut, între țările baltice, iar anul acesta, Israelul, care nu este țară membră UE, ar fi pregătit deja protocoale cu unele state pentru primirea turiştilor pe bază de adeverinţă de vaccinare.

Între timp, Cehia a anunțat că a comandat doze de vaccin rusesc Sputnik V, motivând decizia prin necesitatea de a compensa din livrările întârziate alte dozelor comandate de UE. Președintele țării spune că are în vedere și comandarea de vaccin chinezesc Sinopharm.

Iar Rusia anunță că va începe, în luna iulie, testele clinice pentru un nou tip de vaccin anti-COVID. Serul ar fi capabil să genereze imunitate la nivel celular și ar oferi protecție pentru mai mult de 13 ani, anunță oficialii ruși din domeniul sănătății. Rusia a realizat până acum trei vaccinuri anti-COVID-19: Sputnik V, EpiVacCorona şi CoviVac. În prezent, se află în faza a treia a testelor clinice o versiune a vaccinului Sputnik V, denumită „Sputnik Light”, care va fi administrat într-o singură doză.

Spread the love

Check Also

Noi reguli de intrare în Federația Rusă. Precizările Ministerului Afacerilor Externe

Noi reguli de intrare în Federația Rusă au fost stabilite de Ministerul Afacerilor Externe al …