COVID-19 în lume: Peste 100 de mii de morți în SUA, Spania este în doliu, renunțarea la restricţii continuă | VIDEO

Peste 5,6 milioane de persoane au fost infectate cu noul coronavirus la nivel mondial și peste 350 de mii de persoane au murit. Iar Spania îşi plânge morţii, după ce autoritățile au decretat zece zile de doliu pentru cei care și-au pierdut viața din cauza virusului. Între timp, țările din toată lumea continuă să renunțe la restricţii. Iar ministrul de Externe al Uniunii Europene a cerut să găsească o abordare comună pentru deschiderea frontierelor între statele membre.

În SUA numărul morţilor a depășit cifra de 100 de mii, iar în unele state a crescut din nou bilanțul cazurilor de coronavirus. Americanii par să nu înțeleagă importanța distanțării fizice și a măștilor de protecție. Pe o plajă din statul Alabama, niciuna dintre măsuri nu este respectată.

Iar președintele Donald Trump este dat drept exemplu în astfel de discuții, în ciuda faptului că specialiștii în sănătate susțin fără dubii importantă măstilor de protecție.

De miercuri Spania este în doliu timp de zece zile, în memoria celor răpuși de COVID-19. Încă de marți, în Piatza Cibeles din Madrid drapelele au fost coborâte în bernă. Pe monumentul Puerta de Alcala a fost prinsă o uriașă fundă neagră. Potrivit datelor oficiale, Spania are peste 27 de mii de

De miercuri Spania este în doliu timp de zece zile, în memoria celor răpuși de COVID-19. Încă de marți, în Piatza Cibeles din Madrid drapelele au fost coborâte în bernă. Pe monumentul Puerta de Alcala a fost prinsă o uriașă fundă neagră. Potrivit datelor oficiale, Spania are peste 27 de mii de morți din cauza coronavirusului, aproape 300 doar în 24 de ore.

În Italia, unde turismul este extrem de important pentru economie, situl arheologic de la Pompei primește din nou vizitatori, după două luni și jumătate de pauză. La intrare, temperatura corporală a fiecărei persoane este verificată și este obligatorie dezinfectarea mâinilor cu gel. Cei care vor să viziteze acest loc unic în lume se pot plimba doar pe străzile principale ale sitului și au voie să intre numai în anumite vile – unde poate fi păstrată distanța fizică.

Restricțiile sunt ridicate și în locurile sfinte. În Bethleem, responsabilii au permis redeschiderea Bisericii Nașterii Domnului. Lăcașul de cult a fost închis pe 5 martie, când în Cisiordania au fost semnalate primele cazuri de infectare cu noul virus.

Germania a decis însă să prelungească până în 29 iunie regulile de distanţare socială. Până la zece persoane, sau două familii, se vor putea întâlni în locuri publice. De asemenea, autorităţile recomandă reuniunile în exterior, unde riscul de infecţie este mult mai scăzut. Pentru reuniunile la domiciliu, regulile de igienă şi de distanţare trebuie de asemenea aplicate.

Spread the love

Check Also

COVID-19 în lume: Serbia protestează, România înregistrează al doilea vârf al pandemiei, am putea trăi ani buni obligați să purtăm mască, spun experții | VIDEO

Scenele violente și protestele continuă la sediul Parlamentului sârb, după ce Guvernul de la Belgrad …