COVID-19 în lume: Plajele din România așteaptă vizitatori, rată uriașă a șomajului în SUA, medicii din Franța au ieșit în stradă | VIDEO

În două zile iubitorii de băi de soare din România vor avea undă verde la plajele din țară. Totuși atât vizitatorii, cât și administratorii plajelor și teraselor, trebuie să respecte un șir de condiționalități. Și Grecia îşi deschide unele hoteluri din 1 iunie, însă proprietarii se tem că turiştii nu își vor face apariția, chiar dacă au fost luate măsuri de siguranţă. Între timp, economia scârţâie pe întreg mapamondul. În Barcelona se închid fabricile unui important producător auto, iar în Statele Unite rata șomajului este uriașă.

Autoritățile din România informează că la plajă se va sta doar pe șezlonguri, între ele fiind păstrată distanța de cel puțin doi metri, iar intrarea și ieșirea de pe litoral se va face organizat, pentru a evita aglomerația. Iar premierul Ludovic Orban a anunțat, joi, seara, noi măsuri de relaxare care vor intra în vigoare din 1 iunie. Vor fi ridicate interdicțiile de deplasare în afara localităților, se reia transportul rutier și feroviar internațional de persoane. Totodată, se deschid și terasele, cu distanțare de doi metri între mese și nu mai mult de patru persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite.

Și pe coastele grecești este o vreme ideală de stat la soare, dar plajele sunt goale, cel puțin deocamdată. Hotelurile, care funcționează tot anul, se redeschid din 1 iunie, iar cele sezoniere mai asteaptă două săptămâni. Până atunci, se fac eforturi pentru a fi respectate regulile impuse de pandemie. În multe locuri, schimbările sunt deja vizibile: marcaje pentru distanțarea fizică, dozatoare cu dezinfectanți și panouri de plexiglas în zonele pentru servirea mesei. În fiecare regiune turistică sau insulă va exista un hotel în care vor fi izolate posibile persoane infectate cu noul coronavirus. Vor fi direcționate cazurile asimptomatice sau ușoare. Bolnavii cu simptome severe vor fi internați.

În Barcelona, însă sute de oameni au protestat și au incendiat cauciucuri, după ce un producător mondial de autoturisme a anunțat că va închide fabricile din Catalonia, forțat de prăbușirea vânzărilor și de problemele apărute în lanțul de producție. Decizia afectează peste 3000 de angajați.

Iar în Franța sute de angajați medicali au protestat cu măști în fața unui spital din Paris, cerând salarii mai mari și mai multe resurse pentru sectorul de sănătate, transmite Reuters. Au sunat din clopoţele şi au lovit în tăvi, iar pe pancarte era scris: ‘Nu medalii, nu gaze lacrimogene, ci paturi şi bani!’.

Probleme economice grave din cauza pandemiei sunt și în Statele Unite. În luna aprilie, rata șomajului era la 14.7%, cea mai ridicată de la Marea Criză încoace. În mai, economiștii se așteaptă să ajungă la 20%. De teama falimentului, mulți antreprenori își redeschid afacerile, în ciuda restricțiilor impuse de autorități.

Spread the love

Check Also

COVID-19 în lume: Serbia protestează, România înregistrează al doilea vârf al pandemiei, am putea trăi ani buni obligați să purtăm mască, spun experții | VIDEO

Scenele violente și protestele continuă la sediul Parlamentului sârb, după ce Guvernul de la Belgrad …