COVID-19 în Moldova: Nicio localitate nu se mai află sub Cod Roșu de alertă | VIDEO

Situația epidemiologică din țară pare să se amelioreze. Nicio localitate nu se mai află sub Cod Roșu de alertă. Mai mult, cinci raioane au fost colorate în verde pe harta Ministerului Sănătății. Situația rămâne tensionată însă în regiunea transnistreană, acolo unde încă se menține un număr ridicat de infectări, anunță autoritățile.

Potrivit Ministerului Sănătății, săptămâna trecută au fost înregistrate peste 5.390 de cazuri Covid, aproape jumătate dintre acestea, mai exact 2.460, în regiunea transnistreană. Numărul este cu peste 21% mai mic față de cel de săptămâna trecută și în scădere cu aproape 53% față de cât era în luna octombrie. Codul Roșu se menține doar în stânga Nistrului, iar în partea dreaptă, deja cinci raioane au trecut sub incidența

Codului Verde, mai exact este vorba de Florești, Hîncești, Cantemir, Briceni și Telenești. Totodată, autoritățile anunță că municipiile Chișinău și Bălți, dar și încă patru raioane se află sub Cod Portocaliu, iar în 24 de teritorii este instituit Codul Galben.

Între timp, numărul cazurilor de infectare în rândul copiilor a crescut cu aproape 3 la sută, iar cel al gravidelor – cu peste 37 la sută. În ultimele 7 zile au fost înregistrate 339 de decese, ceea ce înseamnă o scădere de aproape 14 procente, comparativ cu indicatorul respectiv din săptămâna precedentă. De asemenea, în perioada 15-21 noiembrie au fost vaccinate peste 22 de mii 940 de persoane.

Mai mult de 28 la sută din populație s-a imunizat cu prima doză, iar 26,77 la sută au schema completă, în total fiind administrate peste un milion 590 de mii de doze.


Spread the love

Check Also

Mai multe servicii ale „Moldovagaz” vor fi presate în regim online

„Moldovagaz” anunță că începând de luni, 24 ianuarie, Centrul relații cu consumatorii din capitală, situat …