COVID-19 în R. Moldova: 400 persoane în stare gravă. Alte 229 persoane – tratate și externate

Până la ora actuală, în Republica Moldova au fost confirmate 24343 cazuri de infecție cu noul Coronavirus, dintre care 1542 în Transnistria, transmite Ministerul Sănătății.

Starea de sănătate a persoanelor infectate: 400 stare gravă (dintre care 39 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată), 1156- stare de gravitate medie, ceilalţi pacienţi în stare satisfăcătoare, scrie deschide.md.

La momentul actual, 99 copii infectați cu COVID-19, sunt internați în instituțiile spitalicești.

În tratament activ la domiciliu se află în continuare 2538 pacienți cu forme ușoare de COVID–19, iar 6158 persoane au finalizat cu vindecare tratamentul la domiciliu, fiind monitorizate în continuare de către medicul de familie.

Până la ziua de azi, au fost confirmate 3281 cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: medici-825 , asistenţi medicali- 1477, infirmieri- 621, personal auxiliar- 358. Până la ziua de azi, 2683 lucrători medicali au fost tratați.

Alte 229 persoane au fost tratate și externate. În total, 17269 persoane au fost tratate de COVID-19, iar 771 au decedat.

„Reiterăm apelul nostru către popalție să respecte măsurile de protecție în sănătate publică recomandate de autorități. De acțiunile fiecăruia depinde viața și sănătatea personală și a celor dragi”, a menționat Viorica Dumbrăveanu, în cadrul conferinței de presă de astăzi.

Măsurilor de protecție în sănătate publică:

-respectarea distanței sociale între persoane de minim 1 metru;

-respectarea regulilor de igienă a mâinilor;

-respectarea regulilor de igienă respiratorie;

-respectarea, sub proprie răspundere, a regimului de autoizolare de către persoanele cărora li se stabilește regimul respectiv;

-respectarea măsurilor impuse de autorități de către persoanele fizice și juridice care se află în teritoriile sau instituțiile cu regim de carantină;

-monitorizarea personală de fiecare persoană fizică a stării de sănătate;

-purtarea măștilor în transportul public, spațiile comerciale și spații publice închise, în situația în care nu poate fi respectată distanța socială/fizică. Masca trebuie să acopere atât gura, cât și nasul.

Spread the love

Check Also

Protest la Ambasada Belarusului din Chișinău în legătură cu manifestațiile de la Minsk: „Rușine”

Platforma Națională a Forumului Societății Civile din Parteneriatul Estic a protestat astăzi în fața Ambasadei …