Iarăși scumpiri. 50 la sută din medicamentele comercializate în Moldova vor fi mai scumpe | VIDEO Update

Iarăși scumpiri. La peste 50 la sută din medicamentele comercializate în țara noastră s-a ridicat prețul. Potrivit unui ordin aprobat de către Agenția Medicamentului este vorba de aproape 2 000 de denumiri de preparate.

Medicamentele care s-au scumpit cel mai mult sunt cele destinate bolnavilor care suferă de hepatita C. Preţul acestora a fost majorat cu 12 mii de lei. Totodată și preţul preparatelor pentru tratarea unor forme de cancer a crescut. Acestea au ajuns să coste cu peste o mie de lei mai mult. Și cele mai solicitate medicamente precum analgezicele, antiviralele, antigripalele, calmantele și antibioticele au suportat modificări de preț.

Din acest motiv, atât vârstnicii cât și cei mai tineri sunt foarte deranjați de aceste schimbări și consideră că fiecare om de rând va suferi în urma acestor creșteri.

„În primul rând seniorii sau vârstnicii o să fie afectați, fiindcă pensia lor este foarte mică și este aproape imposibil de a acoperi toate cheltuielile, în special în scopuri medicale.”

„Este o problemă foarte mare, stringentă a societății care.. . acest medicament îl folosesc aproape toți oamenii în etate.”

„Pensionarii noștri nu vor putea să le cumpere și din nefericire mortalitatea va crește.”

Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicalea explicat creșterea prețurilor prin deprecierea leului față de dolar și euro. În prima jumătate a acestui an, prețurile la medicamente au scăzut cu 0,8 la sută.

Spread the love

Check Also

Cadavrul unui bărbat, depistat într-un ascensor dintr-un bloc de pe bulevardul Moscovei

Cadavrul unui bărbat în vârstă de 48 de ani a fost depistat într-un ascensor dintr-un …