Criuleni: Un bărbat a luat ostatici la el în casă și a tras în ei din armă

Au apărut noi detalii despre focurile de armă și luare de ostatici din această seară din localitatea Mălăieștii Vechi, Criuleni, care s-au soldat cu rănirea a trei persoane. Potrivit unor reprezentanți din cadrul IP Criuleni, operațiunea de eliberare a ostaticilor și dezarmare a pistolarului, a fost dirijată de către șeful-adjunct al IGP, Sergiu Cociorvă, dar și șeful Direcției Crime Grave din cadrul INI, care s-au deplasat imediat la fața locului, transmite deschide.md

Surse apropiate anchetei, dar care au solicitat să le fie păstrat anonimatul, ne-au spus că poliția a fost alertată despre acest caz de către soția unuia dintre bărbații răniți.

Imediat, la fața locului în mod de urgență s-au deplasat șeful adjunct al IGP comisar-șef Sergiu Cociorva și șeful direcției nr.1 a INI comisar-șef Igor Zglavuța, inclusiv și grupul operativ din cadrul IP Criuleni”, ne-a spus sursa.

Cele trei persoane, doi bărbați și o femeie, au venit în vizită la pistolar, în jurul orei 16:00, unde au consumat alcool, iar în jurul orei 19:45, bărbatul în vârstă de 62 de ani a scos safeu pistolul de model ,,Baikal442″, pe care-l deținea legal din anul 2013, și a efectuat două împușcături în direcția unuia dintre oaspeți.

„Dânsul a fost împușcat în abdomen și în piciorul drept. Ulterior acesta a efectuat trei împușcături în direcția celui de-al doilea oaspete rănindu-l în abdomen, după care a mai efectuat patru împușcături în direcția soției acestuia pe care a nimerit-o în piciorul drept. Doi dintre ce i răniți au fugit în drum și au alertat poliția, iar cea de a treia victimă a fost luată ostatic”, ne-a spus sursa.

Când la fața locului au intervenit oamenii legii, bărbatul a efectuat trei împușcături în direcția angajaților poliției, iar aceștia, la rândul lor au efectuat trei împușcături de avertisment în aer cu ulterioara imobilizare a pistolarului.

Sursele ne-au mai spus că  toate victimele au fost transportate la Spitalul de Urgență din Chișinău. Din nefericire, una dintre victime este în stare extrem de grav.

Totodată, în gospodăria făptuitorului au fost depistate și ridicate o armă cu țeavă listă calibru 16mm deținută ilegal, o grenadă de model F-1 dezasamblată ( cu focosul scos), două încărcătoare pentru pistolul de model”Baikai 442″ dintre care unul cu cinci cartușe încărcat și 142 cartușe în suportul de plastic.

La moment angajații IP Criuleni desfășoară acțiuni de urmărire penală în cadrul cauzei penale pornită în temeiul art. 27-145, art. 349 art. 290 și art.280, iar suspectul este condus la IP Criuleni pentru a fi reținut în baza art.166 cod penal al RM.

Spread the love

Check Also

Ministerul Educației face precizări, în contextul instituirii „Codului Roșu”. Cum vor activa instituțiile de învățământ începând cu 1 octombrie

Instituțiile de învățământ din țară vor activa în continuare potrivit modelelor selectate. Precizarea vine de …