Cum va arăta cel mai lung buletin de vot, în care sunt incluși 61 de candidați?

Comisia Electorală Centrală (CEC)  a determinat cum va arăta buletinul de vot pentru Consililul local Comrat – cel mai lung buletin de vot, în care sunt incluși 61 de candidați. Vineri, 11 octombrie în cadrul ședinței Comisiei, a fost aprobat proiectul ce prevedea ca buletinul să ia forma unei broșuri.

Potrivit hotărârii CEC, buletinul se va tipări pe hârtie opacă, de culoare gri afumat. Acesta va fi cel mai scump buletin de vot, prețul fiind estimat la 3 lei pentru un exemplar. Pentru comparație, celelalte modele costă între 0,4-0,7 lei.

La ședința Comisiei Electorale Centrale de săptămâna trecută propunerea de tipărire a broșurilor pentru Consililul local Comrat (61 de candidați) și Congaz (31 de candidați) a fost respinsă.


Menționăm că cele mai scurte buletine de vot sunt pentru localitățile unde a fost înregistrat cîte un candidat la funcția de primar sau de consilier local.

agora.md


Spread the love

Check Also

Maia Sandu a amenințat cu demisii mai mulți angajați ai instituțiilor de stat, inclusiv pe cei de la Consiliul Audiovizualului | VIDEO

Un grup format din deputații Blocului ACUM au înregistrat un proiect de lege care vizează …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *