Curtea de Apel a pronunțat o decizie privind refuzul CEC de a nu-l înregistra pe Andrian Candu

Astăzi 28 septembrie, Magistrații Curții de Apel întruniți într-o nouă ședință pe marginea contestării depuse de Pro Moldova împotriva deciziei CEC de a refuza înregistrarea în cursa pentru alegerile Prezidențiale a candidatului, Andrian Candu, au dat câștig de cauză CEC-ului, scrie paranteze.md.

Comisia Electorală Centrală a respins la data de 18 septembrie 2020, cererea de înregistrare a lui Andrian Candu la alegerile prezidențiale.

La 3 zile de la decizia CEC, deputatul PRO Moldova, Sergiu Sîrbu a a contestat la Curtea de Apel Chișinău decizia Comisiei Electorale Centrale, prin care au respins cererea de înregistrare a lui Andrian Candu ca și candidat la alegerile prezidențiale.

Astăzi, 28 septembrie, orele 13:00, Magistrații de la Curtea de Apel s-au întrunit în a treia ședință după ce anterior s-au amânat din cauza că reprezentanții CEC nu prezentau toate actele solicitate.

Astăzi, Curtea de Apel a luat însă o decizie prin care rămâne în vigoare decizia Comisiei Electorale Centrale de a respinge cererea grupului de inițiativă al Pro Moldova pentru înregistrarea lui Andrian Candu în calitate de candidat la alegerile Prezidențiale ce urmează să se petreacă pe 1 noiembrie.

Potrivit deputatului PRO MOLDOVA, Sergiu Sîrbu, decizia va fi atacată la Curtea Supremă de Justiție.

Pro Moldova a publicat un comunicat potrivit căruia, Andrian Candu va face declarații de presă, la 16:30, str.V.Pârcălab 3, după pronunțarea deciziei Curții de Apel cu referire la contestarea hotărârii CEC în cazul candidatului PRO MOLDOVA la alegerile prezidențiale 2020.

Spread the love

Check Also

Trei deputați au părăsit rândurile grupului parlamentar „Pro Moldova: Cum a reacționat Andrian Candu | VIDEO

Trei deputați au părăsit rândurile grupului parlamentar „Pro Moldova”, condus de Andrian Candu. Este vorba …