Curtea Supremă de Justiție a mai respins un recurs al fostului premier Vlad Filat | VIDEO

Curtea Supremă de Justiție a declarat inadmisibil recursul ordinar împotriva sentinței Judecătoriei Chișinău, depus de avocatul fostului premier Vlad Filat. Cererea de revizuire a primului dosar a fost respinsă pe motiv că nu îndeplinește cerințele legale de conținut. Decizia CSJ este irevocabilă și a fost pronunțată integral pe 4 octombrie.

Decizia a fost luată de către magistrații Curții Supreme de Justiție pe 18 septembrie, fără citarea părților. Potrivit deciziei motivate, cererea de revizuire depusă de avocatul Victor Munteanu nu îndeplinește cerințele de conținut.

Avocații lui Vlad Filat au cerut redeschiderea dosarului în care fostul premier a fost condamnat, în 2016, la 9 ani de închisoare pentru corupere pasivă și trafic de influență. Reprezentanții apărarii au explicat în instanță că în dosarul clientului lor figurează aceeași companie și aceeași sumă de bani, care i-a fost imputată și lui Ion Rusu, dar soluțiile instanțelor de judecată au fost diferite faţă de cei doi inculpaţi, unul fiind condamnat pentru trafic de influență, iar altul pentru spălare de bani.

Curtea Supremă de Justiție nu a acceptat argumentele avocatului și a respins recursul acestuia, lăsând în vigoare încheierea Judecătoriei Chișinău din 13 martie 2018 și decizia Curții de Apel Chișinău din 8 mai 2019.

Amintim că avocații fostului premier au depus anterior la Curtea Suprema de Justiție mai multe cereri de recurs în anulare în dosarul lui Vlad Filat. Precizăm că și în anul 2015, Vlad Filat a depus o plângere la CEDO, care vizează încălcarea condițiilor de detenție din Penitenciarul 13, reținerea și arestarea ilegală.

Curtea Supremă de Justiție a respins pe 22 februarie 2017, recursurile avocaților lui Vlad Filat dar și pe cel al procurorilor, considerându-le inadmisibile și calificându-le vădit neîntemeiate. Asta înseamnă că Vlad Filat a rămas condamnat definitiv la 9 ani de pușcărie.

Spread the love

Check Also

A prevenit o tragedie. Un șofer a împiedicat un motociclist beat criță să conducă și a chemat poliția

Un motociclist în stare de ebrietate a fost oprit de un alt șofer să mai …