Cutremur resimțit în Republica Moldova: Cât de puternic a fost | VIDEO

Primul seism puternic, din acest an, s-a produs noaptea trecută, la ora 03.26, în zona Vrancea, din România. Cutremurul cu magnitudinea de 5,4 pe scara Richter a fost resimțit și în Moldova, însă cu o intensitate mai mică, de 4 pe scara Richter.

Ofițerul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență din Chișinău, Daria Neceaeva, a anunțat că nu au fost raportate pagube. Și asta pentru că la o astfel de intensitate, de 4 grade pe scara Richter, schimbările tectonice care se produc trezesc oamenii din somn, însă nu provoacă avarieri ale clădirilor.

Potrivit Seismic Center din România, cutremurul a durat mai mult de 10 secunde, epicentrul fiind înregistrat la adâncimea de peste 140 de kilometri. În țara vecină, seismul a fost resimțit în apropierea mai multor orașe, printre care Brașov, Bacău, București, Iași și Sibiu.

Acesta este primul cutremur, din acest an, cu o intensitate atât de mare. Ultimul seism de intensitate, resimțit în Moldova, s-a produs în luna octombrie 2018 și a avut magnitudinea de 5,7 grade pe Richter.

Spread the love

Check Also

Epidemiologul Alla Tocarciuc: virusul nu a renunțat – mai puțini oameni au luat testul

Pandemia de coronavirus nu s-a încheiat încă, iar faptul că au fost confirmate mai puține …