Tarifele cerute de ANRE au intrat în vigoare: De astăzi, plătim mai mult pentru energia electrică | VIDEO Update

De astăzi, consumatorii vor achita mai mult pentru energia electrică. Hotărârile Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, care prevăd majorarea tarifelor, au intrat în vigoare, odată cu publicarea în Monitorul Oficial.

Astfel, locuitorii din nordul ţării vor plăti cu 15 la sută mai mult, iar pentru clienţii Gas Natural Fenosa preţul a fost majorat cu circa șase procente.

Consumatorii casnici din centrul și sudul țării va trebui să scoată din buzunare cu 10 bani mai mult pentru un kilowat oră, adică un leu şi 89 de bani. Iar cei din raioanele de nord vor fi şi mai afectaţi. Aceştia vor plăti un tarif de doi lei şi 23 de bani. Suma este cu 32 de bani mai mare decât prețul actual.

Hotărârile au fost aprobate de ANRE acum o săptămână, în urma examinării unor solicitări venite din partea companiilor de furnizare a energiei.

Furnizorii îşi motivează scumpirile prin deprecierea leului, majorarea salariului minim garantat, dar şi din cauza tarifelor majorate la energia electrică de import.

Ultima ajustare a tarifelor la energia electrică a fost operată la 15 iunie 2018, când acestea s-au redus în medie cu 10 la sută.

Spread the love

Check Also

Directorul Termoelectrica dă asigurări că pentru luna februarie consumatorii vor plăti mai puțin

Mai multe persoane din municipiul Chișinău au primit facturi mai scumpe la căldură pentru luna …