De ce pe vreme primăvăratică sumele din facturile pentru căldură sunt mai mari decât în lunile mai reci | VIDEO

Deși avem vreme primăvăratică în plină iarnă, facturile pentru căldură sunt exorbitante. Locuitorii capitalei sunt revoltaţi că vor achita pentru agentul termic din luna ianuarie mai mult decât în luna decembrie, atunci când temperaturile au fost mai joase. Cel mai mult sunt afectați, totuși, pensionarii, a căror venituri nu le ajung să-și plătească serviciile comunale.

Această femeie spune că factura la căldură, pentru luna ianuarie, nu diferă prea mult de cea din luna decembrie, anul trecut, când, de fapt, a fost mult mai frig. Ea se plânge că din pensia, care depășește cu puțin o mie de lei, nu-și poate achita nici măcar o parte din serviciile de întreținere.

Cum poate să-mi ajungă banii, dacă plătesc minim 1600-1700 de lei pentru încălzire? Nu știu ce gândesc cei din Guvern. Ei își măresc leafa cu patru mii de lei, dar pensionarii îi aruncă la gunoi. Asta ce e pensie? Astea sunt lacrimi.

Și alți locuitori ai capitalei s-au plâns că, în pofida temperaturilor ridicate, înregistrate în luna precedentă, ei sunt nevoiți să plătească pentru încălzire ca în zilele geroase de iarnă.

Prețul e același, dar sigur, ar fi de dorit să fie un pic mai joasă căldura, că e cald afară.

Foarte mare suma. N-au fost temperaturi negative afară, au fost cu plus. Nu cred că au cheltuit ei atât de multă energie ca să încălzească apartamentele noastre.

Da, sume foarte mari, având în vedere situația pensionarilor, a celor care mai au și copii, a mamelor singure. E groaznic, iar funcționarii ce stres au? În jur de 900 de lei și pentru apă, plus încă ceva. Deci poți să-ți pui ștreangul.

Pe cealaltă parte, reprezentanții „Termoelectrica” anunță că, de fapt, facturile pentru încălzire în luna ianuarie sunt în medie cu 12 la sută mai mici față de aceeași perioadă a anului trecut. Într-un comunicat de presă, aceștia au precizat că luna trecută perioada de facturare a constituit, în medie, 32-36 de zile, în timp ce în luna ianuarie 2019 a fost de doar 29 de zile. Potrivit lor, acest lucru a și stârnit nemulțumirea consumatorilor.

Spread the love

Check Also

Accident pe traseul Hîncești-Rusca. Un automobilist a ajuns cu mașina în șanț | FOTO

La 4 decembrie, în jurul orei 15.20, pe traseul Hâncești-Rusca s-a produs un accident grav. …