De ziua orașului, la Aeroportul Internațional Chișinău a fost inaugurată o nouă sculptură în formă de păpădie | VIDEO

Moldova preia ștafeta bunătății, printr-o sculptură inaugurată de ziua orașului, la Aeroportul Internațional Chișinău, a 47-a la număr. Obiectul, în formă de păpădie, realizat de scuptorul Grigori Potoțki, este simbolul bunătății și păcii. Iar autorul creației, care își are rădăcinile în Moldova, spune că a ținut ca aceasta să apară și pe meleagurile patriei sale.

GRIGORY POTOTSKY, președintele Academiei Internaționale de Bunătate, sculptor: „Eu mereu am visat, mereu am dorit, pentru că asta este patria mea. Moldova este o țară mare, anume prin dragostea sa, prin dansurile și muzica ei. Noi trebuie să ne unim și să ne susținem”.

Un astfel de simbol al bunătății și căldurii a fost deja instalat în 35 de țări ale lumii: în Europa, Asia, în America Latină, în SUA și în China. Pălăria de păpădie este realizată din mai multe palme, care formează o minge și simbolizează planeta noastră.

Inițiatorii proiectului au remarcat că această păpădie va contribui la plantarea bunătății și pe pământul moldovenesc.

ARCADIE CIOCHINĂ, prim-vice directororul Avia Invest: „O sculptură simbolistică, o sculptură care are simbolul bunătății, bunăvoinței, simbolul păcii și sper ca miile și zecile de pasageri care vor trece prin Aeroportul Internațional Chișinău să fie înconjurați doar de bunăvoință și de o pace sufletească atât de necesară în zilele de astăzi”.

ARCADIE PEKAREVSKII, vicepreședintele Academiei Internaționale de Bunătate: „Creăm o rețea de bunătate pe planetă în diferite aeroporturi și orașe ale lumii, ea este fixată și de fiecare când ajung acolo, ating sculptura cu palma și transmit impulsuri copiilor. Sunt sigur că totul funcționează”.


Autorii proiectului intenționează să instaleze „simboluri ale păcii și bunătății” în 100 de aeroporturi internaționale, în decurs de 10 ani.

În viitorul apropiat, următoarea „Păpădie” va fi inaugurată în noiembrie, în orașul rus Kurgan, unde s-a născut autorul sculpturii, Grigory Pototsky.


Spread the love

Check Also

Trafic suspendat pe mai multe străzi importante din Capitală

Primăria Capitalei a anunțat despre sistarea traficului rutier pe mai multe străzi din Chișinău, scrie …