Decis: Absolvenții ciclului gimnazial și liceal vor susține pretestările de acasă | VIDEO

Elevii care se pregătesc pentru examenele de competență și de Bacalaureat vor susține în acest an pretestările de acasă. Decizia a fost luată de Ministerul Educației și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare. Măsura a fost luată după ce autoritățile au decis închiderea școlilor din cauza pandemiei de coronavirus. Examenele de simulare vor începe  în data de 30 martie și se vor încheia în 10 aprilie.

Orarul și instrucțiunile specifice pentru desfășurarea testării candidaților la examenele naționale de absolvire, din acest an, au fost prezentate de responsabilii de la Ministerul Educației. Potrivit lor, testele și baremele de corectare vor fi puse la dispoziția elevilor prin intermediul platformelor online în zilele în care vor fi desfășurate pretestările.

Aceștia vor rezolva independent și responsabil subiectele propuse, apoi le vor expedia profesorilor pentru verificare. Scopul simulărilor este de a determina gradul de pregătire a elevilor pentru examenele naționale.

În rezultat, profesorii vor identifica necesitățile elevilor  și vor interveni în procesului de pregătire pentru a-i ajuta să susțină cu succes examenele. În rezultatul testării, elevii nu vor fi apreciați cu  note.

Spread the love

Check Also

Violeta Ivanov, despre accidentul aviatic de la Harkov: “Ca mamă, mă trec fiorii doar cu gândul la această tragedie

”Deputata Partidului “ȘOR” Violeta Ivanov a scris aseară pe o rețea de socializare câ îi …