Decis: Lucrătorii medicali nevaccinați nu vor beneficia de indemnizații, în caz de infectare | VIDEO

Nu ești vaccinat, nu ai indemnizație. Lucrătorii medicali și cei auxiliari care nu s-au imunizat împotriva COVID-19 nu vor beneficia de cele 16 mii de lei în cazul în care se vor infecta cu noul coronavirus. Proiectul de lege a fost aprobat astăzi la ședinta Guvernului.

ALA NEMERENCO, ministrul Sănătății: „Să-i păstrăm moftul lui de a nu fi vaccinat, de a lucra în secția Covid și de ai plăți încă o îndemnizație de îmbolnăvire, cred că nu este corect. Din moment când cerem pedagogilor să vie într-un colectiv de copii prezentânt un certificat de Covid, trebuie să avem curajul să spunem aceasta și la alte categorii”.

Astfel, doar personalul medical vaccinat va putea primi suportul de 16 mii de lei. Nici familiile angajaților medicali răpuși de Covid-19 nu vor putea obține ajutorul unic de 100 de mii de lei, dacă doctorul nu a fost vaccinat.

De la începutul anului și până în prezent, niciun lucrător medical nu a primit acest ajutor, iar Ministrul Sănătății a precizat că s-a acumulat o datorie de pe aproape 57 de milioane de lei.

Potrivit Ministerului Finanțelor, banii urmau să fie alocați din fondul de rezervă care însă au fost redirecționați pentru alegerile parlamentare din vară.

 


Spread the love

Check Also

Trafic suspendat pe mai multe străzi importante din Capitală

Primăria Capitalei a anunțat despre sistarea traficului rutier pe mai multe străzi din Chișinău, scrie …