Deputații alianței „ACUM” – PSRM au decis că parcul auto al Parlamentului trebuie înnoit cu patru mașini noi, de 2.000.000 de lei | VIDEO

În loc să vină cu soluții pentru a acoperi pretinsa gaură bugetară, despre care actuala guvernare se tot plânge că a moştenit-o de la predecesorii săi, deputații din majoritatea parlamentară au decis să-şi reînoiască parcul auto cu patru maşini, pentru care au alocat peste două milioane de lei. Totodată, vor fi procurate 56 de calculatoare noi pentru parlamentari. Informaţiile se regăsesc în Nota informativă la proiectul Hotărârii Biroului Permanent al Parlamentului cu privire la bugetul pentru 2019. Deputații au opinii diferite referitor la aceste achiziții.

În document se menționează că, datorită faptului că deputaţii au lipsit de la muncă în prima jumătate a acestui an, s-au economisit aproape patru milioane de lei. Din aceşti bani, parlamentarii au decis să-şi cumpere maşini de 2,1 milioane de lei, adică fiecare automobil va costa peste jumătate de milion de lei, echivalentul a 26 de mii de euro. Totodată, deputaţii din blocul ACUM, dar şi cei din PSRM, vor să cumpere 56 de notebook-uri. În document se mai spune că vor fi procurate 5 imprimante şi o cameră video, iar pentru toate acestea s-au alocat încă peste 1,3 milioane de lei.

Deputatul socialist, Grigore Novac, ne-a declarat că nu vede nimic ieșit din comun în faptul că Legislativul face achiziții.

Parlamentul, periodic, face unele achiziții. Fie că este vorba despre mobilier sau calculatoare. Unele calculatoare chiar sunt învechite și abia de mai funcționează. De la independență încoace au fost procurate mai multe unități de transport sau calculatoare și multe alte lucruri. Nimic nou sub soare, a declarat GRIGORE NOVAC, deputat PSRM

Pe de altă parte, democratul Sergiu Sîrbu spune că reprezentanților coaliției de guvernare le place să fie la putere și vor să meargă într-un confort mai mare, iar demnitatea nu le permite să folosească automobile mai vechi. Totodată, Sîrbu a precizat că reprezentanții opoziției parlamentare au votat împotriva aprobării documentului.

Deja cetățenii vor aprecia dacă este nevoie de 4 milioane de lei pentru confortul deputaților sau mai bine acești bani mergeau pentru niște proiecte sociale, a declarat SERGIU SÎRBU, deputat PDM

Iar alesul poporului din partea blocului ACUM, Alexandru Slusari, susține că pentru procurarea automobilelor vor fi folosite alte surse decât cele econimisite de către Legislativ.

Nu se prevede alocarea suplimentară a fondurilor. Parlamentul scoate la licitație 30 de automobile vechi. După asta, din suma acumulată vor fi procurate 4 automobile noi și diferența de preț, aproximativ 15 milioane de lei, vor merge în bugetul de stat, a declarat ALEXANDRU SLUSARI, deputat Blocul ”ACUM”

Amintim că reprezentanții alianței PSRM-ACUM nu o singură dată au acuzat fosta guvernare că ar fi lăsat o gaură bugetară imensă, fapt pentru care Guvernul condus de Maia Sandu a majorat mai multe impozite şi taxe pentru a obţine finanţare de la FMI.

Spread the love

Check Also

Ilan Șor: „Cetățenii moldoveni sunt mai bogați decât nemții sau elvețienii?”. Moldova achită aproape de trei ori mai mult pentru gazele livrate de concernul rus Gazprom | VIDEO

„Cetățenii moldoveni sunt mai bogați decât nemții sau elvețienii?”, se întreabă liderul Partidului „ȘOR”, Ilan …