Deputații Partidului „ȘOR”, aproape de oameni: Locuitorii comunei Toceni au venit în fața Consiliului Raional, unde au cerut ruta Toceni-Cantemir, iar Partidul „ȘOR” a promis ajutor | VIDEO

Protest la Cantemir. Locuitorii comunei Toceni, au venit în fața Consiliului Raional unde au cerut includerea pe ordinea de zi a chestiunii cu privire la aprobarea rutei Toceni-Cantemir. Oamenii se plâng că deja de doi ani nu au cu ce se deplasa spre oraș și sunt practic izolați de civilizație. Deputații Partidului „ȘOR” Marina Tauber și Igor Himici, dar și fruntași ai formațiunii, printre care și președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, i-au susținut pe locuitorii satului Toceni în demersurile lor către autoritățile raionului Cantemir să aprobe această rută de pasageri. Totodată, oficialii au declarat că toate cheltuielile pentru transportului public care circulă pe ruta Cantemir-Toceni vor fi acoperite de Partidul „ȘOR”.

Zeci de locuitori ai comunei Toceni, raionul Cantemir, au protestat în fața Consiliului Raional și au cerut să beneficieze de transport direct din localitatet spre raion. Potrivit lor, conducerea raionului, dar și Consiliul Raional, format, în mare parte, de consilieri socialiști, se gândesc doar la binele lor și nu rezolvă problemele cetățenilor. Aceștia au venit cu pancarte pe care au scris „Vrem rutieră”, „Guvernare de doi bani”, „Stop genocidului social”, „Jos socialiștii iresponsabili”.

„Stimată conducere a raionului Cantemir, noi vrem rutieră la Toceni! Vrem rutieră! Vrem Rutieră!”

„Cum au toate satele așa vrem și noi, doar atât. Dar nu se ia nici o decizie.”

„Foarte greu fără rutieră.”

„Până la șosea avem de mers 2 km. Un om de 80 de ani poate să iasă la șosea? ”

Locuitorii comunei ne-au mărturisit că președintele raionului ar ar vrea să-i ajute din motiv că primarul localității este din partea Partidului Politic „ȘOR”.

„Aceasta se face pentru a-i face rău lui Ilan Șor, pentru că el este un mare concurent al lui Igor Dodon. Prin ceea ce face Dodon doar își rezolvă ambițiile sale politice, insistă să ajungă la putere, fură și îl învinuiește pe Ilan Șor.”

În ajutor locuitorilor au venit reprezentanții Partidului Politic „ȘOR”, cei care le-au promis oamenilor că vor găsi o soluție pentru această problemă.

MARINA TAUBER, vicepreşedintele Partidului „ŞOR”, deputat:”Noi suntem cu dumneavoastră şi astăzi am venit să vă apărăm drepturile dumneavoastră.”

Deputații Partidului Politic „ȘOR”, dar și președintele raionului Orhei, au încercat intre în clădirea Consiliului Raional Cantemir, unde, în acel moment, se desfășura ședința aleșilor locali. Accesul lor însă a fost blocat.

„Nu aveți dreptul. Iată așa și trăim, nu avem dreptul să intrăm la ședința publică a Consiliului Raional.”

Mai târziu, totuși, reprezentanții formațiunii au intrat în sală. Unii consilieri însă au dat dovadă de un comportament ostil și le-au cerut să părăsească ședința.

MARINA TAUBER, vicepreședinte al Partidului Politic „ȘOR”, deputat:”Puneți vă rog întrebarea care este legată de rutiera Cantemit – Tăceni -Vâlcele și noi o să plecăm.”

„Chestiunea 27 se amână pentru data viitoare.”

Pentru că reprezentanții Partidului „ȘOR” au insistat ca aleșii raionali să explice motivul pentru care a fost amânată examinarea acestei chestiuni, aceștia au amânat ședința.

MARINA TAUBER, vicepreședinte al Partidului Politic „ȘOR”, deputat:”Rușine. Ieșiți la oameni să vorbiți cu ei, să le explicați de ce nu le dați rutieră.”

În fața cetățenilor, președintele raionului Cantemir, Anatol Ichim, membru al PSRM, nu a avut o explicație plauzibilă atunci când oamenii au întrebat de ce nu este aprobat acest proiect, pentru a beneficia de un microbuz de linie în localitatea lor. Drept urmare, protestatarii au cerut demisia acestuia.

Sub presiunea deputaților Partidului „ȘOR” și a cetățenilor, autoritățile raionale au promis, într-un final, că la următoare ședință acest subiect va fi inclus pe ordinea de zi.

ANATOLI ICHIM, preşedintele raionului Cantemir:”Pe 25.06 avem şedinţa Consiliului. Vom pune la vot
întrebarea. Noi am amânăm, nu o scoatem. Se va vota pentru că toţi am fost aleşi ca să facem ceva pentru oameni.”

Deputații Partidului „ȘOR” le-au promis cetățenilor raionului Cantemir că toate cheltuielile pentru transportului public care va circula pe linia Cantemir-Toceni vor fi acoperite de Partidul „ȘOR”. Mai mult, aceștia au declarat că vor depune sesizări în instituțiile competente pentru a cere verificarea activității președintelui raionului Cantemir, Anatol Ichim, dar și averea acestuia. Parlamentarii au menționat că vor monitoriza acest caz și vor pune presiune pe autoritățile raionale din Cantemir până când vor problema locuitorilor din Toceni va fi soluționată.

Spread the love

Check Also

Primii moldoveni au plecat la odihnă în Turcia la începutul lunii iulie. Hotelurile au camere pregătite pentru turiști infectați cu COVID-19

Primii turiști din R. Moldova au ajuns deja pe plajele din Turcia, aceasta fiind unica …