Deputații PP ”ȘOR” au avut întâlniri cu structurile europene: au abordat subiecte ce țin de situația din țară, dar și încălcarea drepturilor opoziției | VIDEO

Deputații fracțiunii parlamentare a Partidului Politic ”ȘOR” au avut astăzi întâlniri cu raportorul Comisiei de politică externă pentru implementarea acordului de asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană, dar și cu reprezentanții APCE. la discuții, părțile au abordat subiecte ce țin de situația din țară, dar și încălcarea drepturilor opoziției de către actuala majoritate parlamentară. Reprezentanții structurilor europene au purtat discuții și cu președintele Parlamentului, dar și cu deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor.

Deputatul Marina Tauber susține că la întrevederea membrilor fracțiunii Partidului ”ȘOR” cu Dragoș Tudorache, raportor al Comisiei de politică externă pentru implementarea Acordului de Asociere, s-a discutat despre procesul de asociere a R.Moldova cu Uniunea Europeană, dar și despre problemele stringente, social-politice și economice din țara noastră. A doua întâlnire a avut loc cu participarea delegației APCE, unde la fel s-a discutat despre criza din țară.

De asemenea, parlamentarul susține că reprezentanții structurilor europene au fost informați despre încălcarea drepturilor opoziției de către actuala majoritate parlamentară.

MARINA TAUBER, vicepreședinte al Partidului ”ȘOR”, deputat: „Am fost nevoiți la ambele întâlniri să discutăm despre încălcările din partea majorității parlamentare în cazul fracțiunii Partidului ”ȘOR”, care su nt legate de imposibilitatea noastră ca să fim reprezentați în toate organele de conducere a Parlamentului, dar și în delegațiile internaționale”.

Vicepreședintele Partidului ”ȘOR”, Sergiu Sîrbu a declarat că formațiunea din care face parte a venit cu un apel către Parlamentul european să insiste la autoritățile statului pentru continuarea implementării, cât mai curând posibil, a agendei de asociere cu UE.

SERGIU SÎRBU, vicepreședinte al Partidului ”ȘOR”: „Deja avem al doilea sau al treilea an în care noi nu avem o agendă de asociere. Moldova de câțiva ani se confruntă cu crize politice, schimbări de putere, iar agenda de asociere nu se implementează. Am reamintit și de faptul că proiectele de legi ale opoziției sunt ignorate, că s-a încălcat flagrant legea cu privire la desemnarea membrilor în Comisia Electorală Centrală”.


La întâlnirea cu reprezentanții structurilor europene au participat și deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor. Contactat de noi pentru un comentariu, parlamentariii Vlad Batrâncea și Grigore Novac, nu au răspuns la telefon.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu. a scris pe Facebook la ce s-au rezumat discuțiile cu oficialii străini.

”Am vorbit membrilor delegației APCE despre realizarea angajamentelor privind protecția socială a cetățenilor: creșterea pensiei și a altor plăti sociale pentru circa 400 de mii de beneficiari. În bugetul de stat pentru anul 2022 vom stabili noi pachete de măsuri pentru susținerea populației și agenților economici, în special, în contextul situației pandemice”, a mnționat Grosu pe rețeua de socializare.


Membrii structurilor europene urmează ca joi, 14 octombrie să se întâlnească și cu majoritatea parlamentară formată din deputații PAS.

Spread the love

Check Also

Trafic suspendat pe mai multe străzi importante din Capitală

Primăria Capitalei a anunțat despre sistarea traficului rutier pe mai multe străzi din Chișinău, scrie …