Deputatul Marina Tauber propune organizarea unei campanii naționale de informare despre beneficiile vaccinării anti-COVID-19

Autoritățile de diferite niveluri din țară trebuie să-și unească eforturile pentru a convinge cetățenii că vaccinarea împotriva COVID-19 este singura soluție pentru depășirea pandemiei. Iar pentru asta e nevoie de o campanie de informare la scară națională. Propunerea aparține deputatului Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, și a fost expusă în cadrul consultărilor publice „De la criză la soluții. Protecția socială în perioada pandemică”.

Marina Tauber a spus că, în acest moment, există o mare doză de neîncredere și frică a cetățenilor față de vaccinurile anti-COVID-19.

„Am observat că oamenii, practic, nu sunt informați despre importanța vaccinării. Lumea se teme să se vaccineze. Mai multă lume este speriată de vaccinare și problema asta va fi un obstacol, inclusiv atunci când va trebui să vaccinăm în masă populația țării”, a atras atenția Marina Tauber.

Mai mult, potrivit ei, există semnale că în spitalele raionale se resimte un deficit de cadre medicale care ar urma să fie antrenate în vaccinarea în masă a populației. De asemenea, deputatul Partidului „ȘOR” a mai spus că, în ciuda pandemiei, autoritățile trebuie să sprijine economia, dar să nu o blocheze prin măsurile restrictive dure. Tauber a adus exemplul experienței de la Orhei, datorită echipei Partidului „Șor” și a liderului formațiunii Ilan Șor, unde activitatea piețelor raionale a fost permisă, cu respectarea strictă a normelor sanitare, datorită implicării echipei Partidului „ȘOR” și a liderului formațiunii, Ilan Șor.

„Este important ca atât la oraș, cât și la sate, să existe activitate economică. Am fost primii în țară care am asigurat toate măsurile necesare și de susținere pe timpul pandemiei a primarilor”, a spus Marina Tauber.

Șeful interimar al Direcției Generale Asistență Socială și Protecția Familiei Orhei, Victoria Badicica, a vorbit, în intervenția sa, despre activitatea structurilor sociale din raionul Orhei. Până acum, de exemplu, în Centrul de plasament temporar pentru vârstnici nu a fost înregistrat nici un caz de infectare cu COVID-19. În această perioadă, administrațiile orașului și raionului Orhei s-au implicat activ în susținerea categoriilor sociale defavorizate.

„Din fondurile Consiliului raional Orhei și din fondul de rezervă al Primăriei Orhei au fost alocate suporturi financiare pentru procurarea strictului necesar familiilor social vulnerabile. A fost ca o soluție, un suport comun cu susținerea din partea ministerului. Familiile vulnerabile nu au rămas abandonate”, a spus Victoria Badicica.

La consultările online „De la criză la soluții” au participat deputate din Parlament, dar și femei din cadrul administrațiilor publice locale din raioanele Telenești, Rezina, Șoldănești și Orhei. Astfel de evenimente vor avea loc pe de durata întregii luni martie. Consultările sunt organizate cu suportul Programului pentru Consolidarea rolului Parlamentului în îmbunătățirea egalității de gen în Republica Moldova, implementat de PNUD Moldova, UNICEF, UNFPA și UN Women.

partidulsor.md

Spread the love

Check Also

Denis Ulanov: Consiliul Suprem de Securitate s-a transformat în consiliul politic al PAS

Consiliul Suprem de Securitate (CSS), sub președinția Maiei Sandu, a ajuns un organ politizat, care …