Un deputat PAS a solicitat Procuraturii Generale să verifice averea fratelui lui Igor Dodon. Perciun presupune că afacerile ar aparține, de fapt, președintelui | VIDEO

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate Dan Perciun a solicitat Procuraturii Generale și Agenției Naționale pentru Integritate să verifice dacă averea fratelui lui Igor Dodon, Alexandru Dodon, are vreo legătură cu deținerea de către acesta a funcției de președinte. Despre acest lucru, Perciun a anunțat pe pagina sa de Facebook, acolo unde a atașat și documentul remis organelor competente.

Deputatul PAS Dan Perciun presupune că afacerile pe care le are Alexandru Dodon ar aparține, de fapt, președintelui Igor Dodon. Înainte ca Igor Dodon să fie investit în funcție, fratele acestuia, Alexandru Dodon, raporta venituri și averi extrem de modeste, notează deputatul într-o postare pe o rețea de socializare, care mai precizează că în ultimii trei ani, Alexandru Dodon ar fi devenit un investitor major în afaceri legate de agricultură, colectarea deșeurilor, publicitate și imobiliare în Federația Rusă.

Contatact telefonic de postul nostru de televiziune, deputatul PAS ne-a spus că așteaptă un răspuns din partea Procuraturii în cel mult 30 de zile.

DAN PERCIUN, deputat Partidul Acțiune și Solidaritate: „Vrem să ne spună autoritățile statului dacă există vreo legătură în aceste două fapte și dacă nu Alexandru Dodon este, de fapt, un interpus. Vrem să obținem un răspuns pentru că cetățenii, mai ales înainte de alegeri, trebuie să cunoască asta. Sunt multe semne de întrebare și vrem un răspuns”.

Perciun face trimitere și la investigația făcută de portalul Mold-Street. Potrvit acesteia, Alexandru Dodon ar fi asociat cu trei companii din Rusia. Este vorba de Arkhplei Development, acolo unde fratele șefului statului deține o cotă de 15 la sută, Igor Ceaika, fiul fostului procuror general al Rusiei – 45%, iar OOO Inspair, deținută de Aleksandr Ponomariov, 40 la sută.

O altă firmă la care fratele președintelui este asociat împreună cu Igor Ceaika și Aleksandr Ponomariov, este OOO PEO, care se ocupă de colectarea deșeurilor, iar la OOO Mediamails din Sankt Petersburg, care are statut de agenţie de publicitate, Alexandru Dodon deţine 50%, iar partenerul său de afaceri este Ion Lipcium care deține celelalte procente.

Contactat pentru o reacție la acuzațiile de mai sus, purtătorul de cuvânt al președintelui, Carmena Sterpu nu ne-a răspuns la telefon.

Amintim că în anul 2019 s-a vehiculat că de fapt cotele din capitalul firmelor din Rusia, la care apare asociat Alexandru Dodon, ar aparține președintelui Igor Dodon. Șeful statului a negat aceste informații.

Spread the love

Check Also

Documente desecretizate de presa internațională confirmă declarațiile lui Ilan Șor? Băncile din RM au fost devalizate și după 2014, când de fapt, BNM deținea controlul | VIDEO

Băncile din Republica Moldova au fost devalizate și după așa-numitul furt al miliardului din 2014, …