Detalii noi în cazul microbuzului cu pasageri, blocat de taximetriști

Detalii noi ies la iveală în cazul microbuzului de pe ruta Chişinău-Mihailovca, blocat pe traseu de mai multe maşini de taxi. Taximetristul care a avut un conflict cu șoferul microbuzului a povestit cum s-a întâmplat totul pentru StopHam Moldova, transmite Știri.md.

Bărbatul povestește că a avut o comandă la Gara de Nord și pasagerul l-a rugat să intre pe teritoriul gării.

„În urma mea mergea șoferul microbuzului și îmi dădea semnal să-i dau voie să treacă, însă eu n-am avut posibilitatea să-i cedez trecerea. Eu l-am rugat să aștepte 30 de secunde să coboare clientul din mașină. Lui nu i-a plăcut cum am vorbit cu el, a coborât din microbuz și m-a lovit de două ori pe față și mi-a stricat și telefonul, ulterior a dispărut”, a declarat taximetristul.

După ce s-a întâmplat tot, taximetristul spune că ulterior a pornit după șoferul microbuzului ca să clarifice situația.

Alți taximetriști, care au văzut ce s-a întâmplat, au mers după taximetrist să vadă ce se va întâmpla și între timp au chemat poliția.

„Văzând că este claxonat de taximetrist, șoferul microbuzului s-a oprit pe carosabil. În acest timp din microbuz au coborât mai mulți pasageri care au început să strige și să facă panică. Unul chiar a început să lovească în mașina taximetristului pentru ca acesta să iasă afară din mijlocul de transport”, spune unul dintre martori.

„Eu m-am încuiat în mașină și așteptam poliția. Șoferul microbuzului din nou a pornit pe traseu, iar eu din nou l-am urmărit și i-am zis să staționeze. El a început să încalce regulamentul rutier, chiar mergea și pe banda opusă. Într-un sfârșit el a ieșit din microbuz și mi-a zis că încă puțin m-a lovit”, a mai spus taximetristul.

Venită la fața locului, poliția a clarificat situația.

Contactat de Știri.md, ofițerul de presă al IP Ialoveni, Silvia Vetcu, a menționat că la ora 11:50 poliția din Ialoveni a fost sesizată prin intermediul serviciului 112.

„Acest caz a fost înregistrat la Inspectoratul de Poliție Ialoveni și persoanele vinovate urmează a fi sancționate contravențional cu amendă de până la 4.000 lei și până la 6 puncte de penalizare”, a declarat Silvia Vetcu.

Spread the love

Check Also

Cele mai afectate țări din lume de COVID-19, la capitolul mortalitate. Ce loc ocupă Moldova

Numărul deceselor cauzate de noul tip de coronavirus se apropie de 350 de mii în …