Deținătorii de patente vor putea beneficia de ajutor de șomaj | VIDEO

Deţinătorii de patentă de întreprinzător, precum şi o serie de persoane fizice care desfăşoară activități individuale de întreprinzător vor beneficia de ajutor de șomaj. Aceștia vor primi din partea statului alocația unică de 2775 de lei pentru pierderile suferite în timpul pandemiei. O decizie în acest sens a fost luată marţi de Comisia pentru Situaţii Excepţionale.

Șeful Executivului a declarat că statul va aloca bani pentru a compensa o parte din veniturile pierdute de către aceste categorii de persoane din cauza pandemie de coronavirus.

ION CHICU, prim-ministru: „În perioada stării de urgenţă, de două luni a fost sistată activitatea în pieţe, în centrele comerciale, acolo unde, de fapt, lucrează majoritatea deţinătorilor de patentă. Respectiv, statul vine cu un suport unic de 2275 de lei pentru toți deținătorii de patente, dar și pentru persoanele care desfășoară activitate individuală de întreprinzător.”

Premierul a menționat că decizia va costa bugetul 34 de milioane de lei. Pentru a primi alocația, deținătorii de patente nu vor trebui să facă nicio cerere, iar banii urmează să le fie transferați în cont până în data de 30 iunie. Ajutorul este, însă, condiționat. De aceste beneficiu vor avea parte doar deținătorii de patente care în luna martie nu au obținut venituri. Datele Inspectoratului Fiscal de Stat arată că la finele anului 2019, erau înregistrate 13 mii 794 de patente valabile. Circa jumătate dintre ele erau pentru activitatea de comerț cu amănuntul la tarabe, tejghele sau pavilioane.

Spread the love

Check Also

Ilan Șor: „Cetățenii moldoveni sunt mai bogați decât nemții sau elvețienii?”. Moldova achită aproape de trei ori mai mult pentru gazele livrate de concernul rus Gazprom | VIDEO

„Cetățenii moldoveni sunt mai bogați decât nemții sau elvețienii?”, se întreabă liderul Partidului „ȘOR”, Ilan …