Dictarea Victoriei a ajuns și în Moldova. La Chișinău au venit să-și testeze puterile sute de participanți de diferite vârste | VIDEO

Pentru prima dată în peste 1200 de centre culturale din 23 de țări ale lumii, toți doritorii au avut oportunitatea de a-și verifica cunoștințele despre cele mai însemnate evenimente, date importante, sau eroi ai Marelui Război pentru Apărarea Patriei, în cadrul proiectului ”Dictarea Victoriei”. La Chișinău au venit să-și testeze puterile peste 500 de participanți de diferite vârste.

Pentru fiecare participant au fost pregătite câte 290 de întrebări. Date semnificative, evenimente și eroi ai Marelui Război pentru Apărarea Patriei, de asemenea, au fost incluse și întrebări din literatura artistică, documente istorice și despre locuri memorabile.

MIHAIL DAVÎDOV, directorul Centrului Rus de Știință și Cultură: „Eu pot să va spun că am fost unul dintre participanți, iar testul a fost foarte captivant. El a lărgit orizonturile tuturor celor care au participat, câte ceva și-au reamintit, dar au învățat și lucruri noi. A fost un test universal, astfel încât au putut participa atât elevii, cât și oameni cu un bogat bagaj de cunoștințe.”

În acest an, ”Dictarea Victoriei” în Republica Moldova s-a desfășurat la Chișinău, Tiraspol și Bălți. Din spusele organizatorilor, prima experiență în acest sens a fost una reușită și va fi organizată și anul viitor.

MIHAIL DAVÎDOV, directorul Centrului Rus de Știință și Cultură: „Planificăm să extindem proiectul pe tot teritoriul Moldovei și la sud, și la nord, și, desigur, în centrul țării.”

Anul viitor, ”Dictarea Victoriei” se planifică a fi organizată și în Orhei, Comrat, Soroca, Cahul, dar și în alte orașe. Potrivit datelor preliminare, la test au participat mai mult de 10 mii de oameni din Moldova. Rezultatele vor fi publicate pe pagina oficială a evenimentului pe 12 iunie.

Spread the love

Check Also

Primii moldoveni au plecat la odihnă în Turcia la începutul lunii iulie. Hotelurile au camere pregătite pentru turiști infectați cu COVID-19

Primii turiști din R. Moldova au ajuns deja pe plajele din Turcia, aceasta fiind unica …