Din cauza coronavirusului, Parlamentul European își reduce activitatea

Având în vedere răspândirea cazurilor de coronavirus, sesiunea plenară a Parlamentului European de săptămâna aceasta va fi redusă la o singură zi de lucru: ziua de marți. Conferința președinților din Parlamentul European, care reunește liderii de grupuri politice, a decis, luni după amiaza, să scurteze sesiunea plenară reunită care ar fi trebuit să aibă loc la Bruxelles de luni până joi, scrie digi24.ro.

Europarlamentarul PNL, Siegfried Mureșan, anunță într-un mesaj pe Facebook că în Parlamentul European vor fi dezbătute doar subiectele importante legate de coronavirus și de bugetul multianual.

„Vom dezbate numai subiectele urgente: epidemia de coronavirus, Bugetul multianual al Uniunii Europene și situația la granița dintre Grecia și Turcia. Acum, la ora 17.00 (ora Bruxelles-ului), președintele Parlamentului European va deschide sesiunea, va anunța aceste măsuri și va închide imediat sesiunea”, a scris Siegfried Mureșan.

Parlamentul European a decis deja să nu își mai țină lucrările programate la Strasbourg, ci doar la Bruxelles, dar Belgia are deja 200 de cazuri confirmate.

Spread the love

Check Also

Bilanțul COVID-19 în lume: Cercetători din China susțin că în această săptămână va fi atins punctul maxim al pandemiei | VIDEO

Cu un bilanț al deceselor care creștere alarmant pe zi ce trece, în ciuda măsurilor …