Din cauza lapoviței, circa 150 de mii de persoane au rămas fără apă şi electricitate într-o regiune din Extremul Orient Rus şi în Vladivostok

Circa 150 de mii de persoane au rămas astăzi fără apă şi electricitate într-o regiune din Extremul Orient Rus şi în capitala acestuia, Vladivostok. S-a întâmplat din cauza unei lapovițe care s-a așezat într-un strat gros, de până la 12 milimetri de gheaţă pe cabluri şi arbori. Potrivit Agerpres, autorităţile ţinutului Primorie au declarat ”stare de urgenţă”, menționând că ar fi nevoie de mai multe zile pentru repararea pagubelor.

„- Priviți atent, iată pilonul și aici este o trecere. Abia poate să treacă mașina. Iată și aici stă un pilon rupt”.

În imaginile publicate pe rețelele de socializare apar automobile, semne de circulaţie şi alte elemente de infrastructură urbană, care arată de parcă ar fi fost congelate. Mai multe mașini au fost avariate din cauza pilonilor de electricitate, căzuți peste acestea.

Responsabilii de la serviciul meteorologie au anunțat că regiunea Primorie nu s-a mai confruntat cu un astfel de fenomen în ultimii 30 de ani.

Totodată, aceștia speră că vremea însorită, așteptată mâine, să provoace dezghețul.

Spread the love

Check Also

Dragostea este de vină: Un adolescent de 16 ani din Bălți s-a aruncat în gol de pe acoperișul unui bloc de locuit | VIDEO

Un minor de 16 ani a murit după ce s-ar fi aruncat de pe acoperișul …