Directorul ,,Moldovagaz”: La toamnă, Rusia va scumpi gazul livrat în Republica Moldova | VIDEO

Tarifele pentru gazele naturale livrate Republicii Moldova de către Gigantul rusesc „Gazprom” vor crește din toamnă. Despre aceasta a anunțat directorul Moldovagaz, Vadim Ceban. Acesta explică majorarea prin necesitatea ajustării prețurilor la cel pentru gazului importat, despre care menționează că s-a scumpit în întreaga regiune.

VADIM CEBAN, directorul Moldovagaz: „Prețurile la gazul natural cresc în regiune, în România, în Ucraina, nu mai vorbesc de Europa. Ne așteaptă o revizuire a tarifului. Vom putea vorbi despre asta când va fi semnat un nou contract sau va fi prelungit contractul vechi cu Gazprom, atunci vom vorbi despre tarife.  Nu pot spune câte procente, dar factorul principal care va cauza majorarea tarifului e prețul la gaz.”

Directorul Moldovagaz a mai adăugat că în prezent sunt purtate discuții cu Gazprom, iar după votarea Guvernului la acestea se vor alătura și Ministerul Economiei și Infrastructurii, Agenția Proprietăți Publice și ANRE privind asigurarea securității energetice a țării.

Spread the love

Check Also

Procuratura Generală acuză Ministerul Economiei, ANRE-ul și alte instituții de delapidări de peste 12 milioane de dolari | VIDEO

Aproape 12 milioane de dolari sau peste 123 de milioane de lei, ar fi suma …