Directorul Termoelectrica dă asigurări că pentru luna februarie consumatorii vor plăti mai puțin

Mai multe persoane din municipiul Chișinău au primit facturi mai scumpe la căldură pentru luna ianuarie. Asta a declarat președintele Igor Dodon, care a avut o întrevedere cu directorul general al Societății pe Acțiuni Termoelectrica, Veaceslav Eni. Conducerea companiei a promis că, pentru luna februarie, consumatorii vor plăti mai puțin, scrie agora.md.

„Prețul, în comparație cu anul precedent, este cu 15% mai mic. Nu am majorat graficul de temperatură. Una dintre probleme a fost facturarea în ianuarie de la 32 la 36 de zile. De obicei, erau 29-32 de zile. Am analizat peste 200 de blocuri unde facturile erau mai mari. Depinde de gestionarul fondului locativ, nu a fost reglată temperatura la bloc”, a explicat Veaceslav Eni.

Directorul general SA Termoelectrica a mai spus că pentru luna februarie consumatorii vor plăti mai puțin.

„În ianuarie anul trecut au fost 29 de zile facturate, anul acesta au fost de la 32 la 36 de zile, dar prețul a fost cu 15% mai mic. La 200 de blocuri maxim sunt prețuri puțin mai majorate. Prețul mediu e de 28 de lei pentru metru pătrat, așa cum a fost anul trecut, dar a fost cu cinci-șase zile mai mult. În luna februarie, o să fie fracturate 27 de zile și o să fie cu până la 30% mai ieftin față de ianuarie”, a menționat acesta.

Șeful statului a ținut să sublinieze că, dacă Termoelectrica nu își va onora promisiunile, se va recurge la demiterea conducerii companiei.

Spread the love

Check Also

„Oamenii mor, chiar nu vă pasă?” Mesajul emoționant al unui medic de pe ambulanță

Un medic de pe ambulanță a venit cu un mesaj emoționant, care a fost plasat …