După aproape trei luni de pauză, Piața Centrală și-a deschis porțile: Cum sunt respectate restricțiile? | VIDEO

După aproape trei luni de pauză, Piața Centrală din capitală astăzi și-a deschis porțile pentru vânzători și cumpărători. Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a permis ca Întreprinderea municipală să-și reia activitatea, însă cu respectarea anumitor restricții. Astfel, cumpărătorii au fost nevoiți să stea în rând minute în șir pentru a li se măsura temperatura la intrare, iar mulți vânzătorii au procurat echipament de protecție din banii lor, doar pentru ca să poată activa.

Comerțul în Piața Centrală din capitală a început de dimineață. Înarmați cu termometre, agenții de pază i-au așteptat cu răbdare atât pe comercianți, cât și pe cumpărători, pentru a le verifica febra. Astfel, oamenii au așteptat minute în șir până le-a venit rândul. Pentru cei care au febră, nu dispun de măști și mănuși accesul pe teritoriul pieței este interzis. De asemenea, intrările și ieșirile au fost separate de un gard metalic pe care au fost lipite cu bandă adezivă sticle cu soluții dezinfectante.

„-Bună ziua , ne spuneți vă rog ce indicații aveți pentru astăzi? -Să controlom temperatura la oameni, să intre cu măști. -Alte condiții? Văd și un dezinfectant aici -da este dezinfectant și ce trebuie de făcut cu el? – toată lumea care dorește să dezinfecteze mâinele poftim – doar care doresc? – obligatoriu toți.”

Dacă vânzătorii din piață au dat dovadă de responsabilitate, atunci nu toți cumpărătorii leau urmat exemplul.

„- De ce sunteți fără mănuși?- Am uitat în altă scurtă”
„- De ce sunteți fără mască? -Iată masca, o îmbrac!”
”- De ce ați scos masca? -Deatâta că nu vreu să o pun că asta e o minciună, pot să o pun dar nu are rost fiindcă asta e spălare de bani și lumea știe asta”.

„-Cum v-au lăsat fără mască? -avem mască-de ce nu o purtați? – treb iar să o caut să o găsesc.”

Muzica ce răsuna până la pandemie a fost înlocuită cu mesaje informative care sunt lansate perioadic la difuzoarele instalate în piață.

”Să dezinfecteze minuțios cu dezinfectant zonele de interacțiune intensă cum ar fi suprafețele de comerț, locurile de comerț, cărucioarele ,coșurile,cântarele, vitrinile și alte obiecte”.

Mulțumiți că au revenit la muncă, vânzătorii se plâng, totuși, că au cheltuit câteva sute de lei din propriul buzunar pentru a cumpără măști, mănuși și dezinfectanți.

„Avem mănuși, avem dezinfectant -cât ați dat pe el? 60 de lei din farmacie l-am cumpărat”.

„Vizieră , mănuși dezinfectant mască pentru protecție, -cât ați cheltuit -în jur de 150 lei”.

„Foarte urât , ne bat la buzunar, nu avem cu ce trăi”.

Am încercat să aflăm de la administrația întreprinderii municipale cum va face față aglomerației din următoarele zile, însă directorul pieții Ion Pântea nu a fost de găsit la birou.

Amintim că Piața Centrală a fost închisă din 14 martie, pentru a fi prevenită răspândirea coronavirusului de tip nou.

Spread the love

Check Also

Șoferul beat care a provocat un accident la Anenii Noi, soldat cu decesul unei tinere, condamnat

Șoferul care a provocat, acum un an, un accident soldat cu rănirea gravă a altui …