Efectul relaxării restricțiilor în perioada pandemiei: Magazinele și parcurile din Chișinău, împânzite de oameni | VIDEO

Parcurile și magazinele specializate din țară au fost împânzite astăzi de oameni. Bucuroși că autoritățile au relaxat restricțiile impuse pe fondal de pandemie de coronavirus, locuitorii Chișinăului au profitat de moment și au ieșit la aer liber sau la cumpărături.

Oamenii au profitat din plin de vremea caldă și au dat o tură prin parc, după ce au stat izolați mai mult timp în cse. Cei mai fericiți au fost copiii, care, de dimineață au ieșit la joacă împreună cu părinții sau buneii.

Noi, bătrînii putem să stăm în casă. Dar copiii nu pot, vor afară. Azi, prima zi am ieșit. Suntem mulțumiți că ne-au dat voie puțin.

Tot suntem cointeresați ca copiii să fie sănătoși. Ei nu pot fi ținuți în casă. Ei doresc la aer. Mai mult de o lună nu au ieșit, iar acum ne străduim să mergem pe unde nu sunt oameni.

Oamenii spun că au respectat cu strictețe toate măsurile impuse de autorități, iar acum se bucură din plin de primăvară. Chiar și așa, unii cred că este prea devreme pentru a ridica toate interdicțiile.

Este cam devreme. Unele persoane nu înțeleg că este periculos și mulți nu păstrază distanța. Noi ne străduim să-i ocolim.

Normal. Așa, puțin de respectat distanța și va fi totul bine.

Și în magazinele comerciale din capitală oamenii au făcut cozi. Pentru a face față fluxului de mașini care circulau pe teritoriul unui market, specializat în vânzarea materialelor de construcții, administrația a fost nevoită să antreneze mai mulți angajați care să dirijeze transportul. Totuși, reprezentanții unității comerciale dau asigurări că respectă toate normele impuse de autorități, întrucât deseori sunt supuși controalelor.

OLEG MUNTEAN reprezentatn departament juridic, magazin specializat: Este stabilit triajul de persoana responsabilă, sunt dezinfectanți. Unica cerință care o solicităm este ca toți consumatorii să intre în spațiu comercial cu măști speciale pentru a preveni răspândirea.

De luni, 27 aprilie, au fost ridicate unele dintre restricțiile anticoronavirus. Agenția de Servicii Publice și-a reluat activitatea și este posibilă înregistrarea actelor de naștere și de căsătorie. De asemenea, sunt eliberate permisele de conducere, iar înmatricularea vehiculelor se efcetuează în regim special. Totodată, a fost reluată activitatea de comerț cu toate tipurile de mărfuri. Excepție fac centrele comerciale și piețele, inclusiv cele auto.

 

Spread the love

Check Also

Informaţii actualizate privind accesul cetăţenilor R. Moldova pe teritoriul altor state

Responsabilii din cadrul Ministerului de Externe de la Chișinău au publicat vineri, 25 septembrie, un …