„Ei sunt acei care ne-au adus acest cer liniștit”: Eroii căzuți pentru apărarea Patriei, comemorați la Orhei | VIDEO

Orașul Orhei marchează 76 de ani de la eliberarea de sub ocupația fascistă. Cu această ocazie, reprezentanții administrației publice locale, împreună cu parlamentara Marina Tauber, au depus flori la monumentul eroilor căzuți pentru apărarea Patriei. Pentru a nu pune în pericol viața oamenilor, în contextul declarării stării de urgență, la eveniment nu au fost prezenți și locuitorii municipiului Orhei.

Acțiunile de comemorare au început chiar de la primele ore ale dimineții. După un minut de reculegere în cinstea eroilor căzuți, deputatul din partea Partidului Politic ȘOR, Marina Tauber, primarul de Orhei, Pavel Verejanu și președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, au depus flori la „Monumentul eroilor căzuți pentru apărarea Patriei”. Ei au accentuat importanța eliberării Orheiului de sub ocupația fascistă.

PAVEL VEREJANU, primarul municipiului Orhei: „Este foarte important ca să onorăm prin prezența noastră și anume cu depunere de flori în memoria celor căzuți, deoarece ei sunt acei care ne-au adus acest cer liniștit, această prosperitate care pe parcursul deceniilor , toți părinții, buneii, strămoșii noștri și noi de altfel, ne străduim să continuăm dezvoltarea Republicii Moldova.”

DINU ȚURCANU, președintele raionului Orhei: „Este foarte important astăzi să comemorăm, indiferent de faptul că suntem în pandemie și suntem și noi într-un război, de data asta nevăzut, dar este de datoria noastră să comemorăm pe cei care au decedat și astăzi am depus un buchet de flori la memorial pentru a cinsti memoria lor.”

Pentru siguranța cetățenilor, la eveniment nu au fost prezenți și alți oameni, chiar dacă în aceeași zi, anul trecut, sute de orheieni au comemorat această zi.

MARINA TAUBER, deputat din partea Partidului Politic „ȘOR”: „Ceea ce facem astăzi este un eveniment, o acțiune tradițională pentru noi. Mereu cu colegii în această zi suntem aici. Așa cum am menționat, anul trecut, evenimentul acesta a fost mai mare, cu participarea locuitorilor din orașul Orhei.”

Potrivit unor informații, mii de orheieni au fost nimiciți în timpul ocupației fasciste, care a durat din iulie 1941 până în aprilie 1945.

Spread the love

Check Also

După aproape trei luni de pauză, Piața Centrală și-a deschis porțile: Cum sunt respectate restricțiile? | VIDEO

După aproape trei luni de pauză, Piața Centrală din capitală astăzi și-a deschis porțile pentru …