„Emoțiile sunt pozitive, eu am încredere în vaccin”. Campanie de imunizare la Orhei: Primii medici vaccinați anti-COVID | VIDEO

Campania de vaccinare împotriva noului coronavirus a demarat și la Spitalul Raional Orhei, unde au fost imunizați lucrătorii medicali care activează în secțiile de terapie intensivă și cele cu profil COVID. În prima etapă, instituția a primit 150 de doze.

Înainte de a fi imunizat, fiecare angajat al spitalului este investigat de medicul infecționist și informat despre reacțiile adverse ale serului.

Persoanele semnează și un acord care confirmă faptul că pacientul a făcut cunoștință cu procesul de vaccinare.

ALA ADAM, medic infecționist, Spitalul Raional Orhei: „În primul rând, ținem cont să nu aibă boli acute, să nu fie febră, să nu fie boli cronice. Măsurăm temperatura, tensiunea și mergem în salonul următor”.

Primul medic din Orhei, vaccinat împotriva virusului COVID-19 a fost Elena Bratu, în vârstă 34 de ani, care este pediatru în secția cu profil COVID din cadrul instituției. Femeia activează de 12 ani în domeniul sănătății, iar din 1 mai 2020 este implicată în tratarea bolnavilor de coronavirus.

ELENA BRATU, medic pediatru, Spitalul Raional Orhei: „Suntem emoționați în primul rând pentru că este o oportunitate pentru noi ca să ni se ușureze în primul rând munca. Noi sperăm că, odată cu începerea vaccinării, demararea vaccinării în rândul populației generale să avem mai puține adresări, mai puține cazuri grave, mai puține decese. Emoțiile sunt pozitive, eu am încrederew în vaccin”.

După ce a fost vaccinată, persoana este direcționată într-un alt cabinet în care este supravegheat de medici timp de 30 de minunte, pentru a evita unele reacții adverse. Elena Bratu s-a simțit bine după imunizare și spune că procedura nu este dureroasă.

ELENA BRATU, medic pediatru, Spitalul Raional Orhei: „Nu am simțit nimic, reacții nici una nu am, mă simt perfect, bine, mai bine decât am venit aici, dacă vreți dansăm și o horă. Sunt bucuroasă că m-am vaccinat și mă protejez și pe mine și pe cei de acasă”.

Și ceilalți lucrători medicali din instituție care au fost imunizați astăzi își doresc ca vaccinul să doboare virusul COVID-19.

MARIANA POPOVSCHI asistent medical, Spitalul Raional Orhei: „Ne dorim cu adevărat să aibă efect și cu Doamne ajută să se termine pandemia și să revenim la o viață normală, cum a fost și înainte de pandemie”.

CONSTANTIN NEGARĂ, medic internist, Spitalul Raional Orhei: „Eu, personal am suportat această infecție în luna mai, dar oricum optez pentru vaccinare. Cred că această infecție va diminua și întrun final va fi oprită”.

SVETLANA LUNGU, asistent medical, Spitalul Raional Orhei: „Ne așteptăm la rezultate bune, să nu ne infectăm, să plecăm la copii, că avem copii peste hotare, să ne fie deschisă calea”.

Vicedirectorul Spitalului Raional Orhei ne-a comunicat că procesul de imunizare decurge conform regulamentului.

ELENA PALANCIUC vicedirector medical, Spitalul Raional Orhei: „Dimineață am recepționat de la Agenția Națională pentru Sănătate Publică 150 de doze. Avem trei zile pentru prima doză de vaccinare, peste patru săptămâni va fi a doua doză de vaccin”.

Primii sunt vaccinați lucrătorii medicali din secțiile de terapie intensivă și secțiile cu profil COVID. Ulterior, va fi vaccinat și restul personalului medical. În Spitalul Raional Orhei activează 580 de lucrători medicali.

Spread the love

Check Also

Decretul privind folosirea Armatei Naționale pe durata stării de urgență a fost publicat în Monitorul Oficial

Decretul șefului statului, Maia Sandu, privind folosirea Armatei Naționale pe durata stării de urgență în …