Energia electrică s-ar putea ieftini

Energia electrică s-ar putea ieftini cu până la 8%, după ce întreprinderile de distribuție și furnizare a energiei electrice au solicitat Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) ajustarea tarifelor, scrie mold-street.com.

Prețurile ar urma să scadă diferențiat, cu excepția furnizorului central de energie electrică Energocom SA, la care acestea ar urma să crească cu trei bani pentru un kWh.

Cele mai importante ieftiniri, cu peste 20% vor fi la serviciul de distribuție prestat de Premier Energy Distribution. Reducerea tarifelor de distribuție va avea ca efect și diminuarea prețului energiei furnizate direct consumatorilor.

Astfel în cazul consumatorii finali, inclusiv cei casnici, deserviți de Premier Energy SRL, ale căror instalații de utilizare sunt racordate la rețelele de tensiune joasă, prețul ar urma să scadă cu aproape 13 bani, până la 1 leu și 53 de bani/kWh.

Spread the love

Check Also

Amenzile pentru încălcarea regulilor vamale pentru importul și exportul de mărfuri peste graniță, înăsprite

Conform modificărilor aduse Codului Contravențional, importul sau exportul de pe teritoriul Moldovei de mărfuri, obiecte …