„Este incorect și iresponsabil”: Artiștii sunt revoltați de comportamentul reprezentanților Muzeului Național de Istorie, din cauza căruia au fost nevoiți să anuleze concertele | VIDEO

Veste tristă pentru cei care au procurat bilete la concertele organizate în data de 14 și 15 septembrie, în curtea Muzeului Național de Istorie a Moldovei. Evenimentele au fost amânate din cauza scumpirii bruște a chiriei de către administrația instituției de cultură. Cel puțin așa susține interpretul Vali Boghean pe pagina sa de Facebook. De partea cealaltă, cei de la muzeu afirmă că nu au semnat încă niciun contract.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, interpretul Vali Boghean și-a anunțat fanii că biletele pentru concertete din 14 și 15 septembrie vor fi restituite.

”Este pentru prima dată când suntem nevoiți să amânăm un eveniment, dar în situația în care ne-am trezit asta e cea mai bună decizie. Motivul este scumpirea bruscă și neargumentată a chiriei din partea administrației muzeului. Mai ales că ne oferă doar ograda, în zile când acolo nu are loc nimic, și accesul la baie, restul toate cheltuielile le acoperim noi. Consider incorect și iresponsabil să schimbi regulele pe ultima sută de metri, având în vedere că inițial am avut o înțelegere clară”, – scrie interpretul, menționând că instituțiile de acest gen trebuie să fie primele care susțin și vin în întâmpinarea artiștilor și creatorilor, pentru că altfel riscă să rămână doar cu exponatele lor.

Reacția Muzeului Național de Istorie nu a întârziat să apară. Într-un comunicat de presă, administrația instituției anunță că nu există niciun contract încheiat pentru organizarea evenimentelor din 14 și 15 septembrie, iar discuția cu maestrul Vali Boghean a fost doar pentru confirmarea disponibilități spațiului, fără a fi urmată de solicitarea oficială sau semnarea unui acord.


Spread the love

Check Also

Marea Britanie testează săptămâna de lucru de patru zile

În Marea Britanie a fost lansat recent un program pilot privind săptămâna de lucru de …