Expert politic: Partidul „ȘOR” are un rating bun și se bucură de susținerea alegătorilor în pofida atacurilor

Partidul „ȘOR” are un rating bun și se bucură de susținerea alegătorilor în pofida atacurilor la care este supus de către oponenții politici, a declarat la un post de televiziune analistul politic Igor Volnițchi. Acesta menționează necesitatea ca partidele care se bucură de susținerea poporului să fie tratate ca atare și este de părere că „Partidul „ȘOR” va face parte și din viitorul Parlament”, transmite democracy.md.

„Partidul „ȘOR” se bucură de susținerea oamenilor din teritoriu”, a declarat Volnițchi fiind întrebat de șansele acestei formațiuni de a accede în Parlament în caz de alegeri anticipate. „Partidului domnului Șor e bine ancorat. Eu mă uit la reacțiile care vin din teritoriu, chiar dacă în direcția acestui partid sunt aruncate periodic săgeți din partea oponenților”, a declarat expertul.

În acest context, el a afirmat că formațiunile care se bucură de sprijinul poporului ar trebui tratate în modul corespunzător, în semn de respect față de cetățeni. „Atâta timp cât un partid are sprijin popular, noi trebuie să-l tratăm ca atare, deoarece acesta este și respectul pentru oamenii care și-au dat votul”, a spus Volnițchi.

Igor Volnițchi este de părerea că, având în vedere susținerea pentru Partidul „ȘOR”, acesta va accede în Parlament. „Urmărind ceea ce se face în teritoriu, dar și reieșind din unele sondaje, Partidul „ȘOR” are șanse mari de a fi parte a viitorului Parlament”, a concluzionat expertul.

Toate sondajele din ultima perioadă cotează Partidul „ȘOR” ca fiind a treia cea mai influentă forță politică din republică, iar în caz de alegeri anticipate, formațiunea și-ar dubla numărul de deputați. Totodată, liderul partidului, Ilan Șor, a urcat pe a treia poziție în ratingul politicienilor și chiar al candidaților la alegerile prezidențiale, deși el nu poate participa la scrutin pentru că nu a împlinit 40 de ani. Unii experți consideră că fortificarea poziției Partidului „ȘOR” se datorează atât activității tot mai vizibile a formațiunii, devenind cel mai vocal critic al guvernării pe stânga, cât și proiectelor sale în diferite localități – iluminat stradal, drumuri, parcuri amenajate, grădinițe modernizate, inițiative și programe sociale.


Spread the love

Check Also

Președintele Comisiei de la Veneția îndeamnă guvernarea PAS șă nu confunde urgența cu graba. Gianni Buquicchio: Trebuie să existe un dialog constructiv cu opoziția | VIDEO

Comisia de la Veneția critică reforma Procuraturii, votată în grabă de majoritatea parlamentară a Partidului …