Explozie puternică în Capitală | VIDEO Update

O explozie puternică s-a produs în această noapte în curtea mai multor blocuri de pe strada Paris, din sectorul Buiucani al capitalei. Arderea s-a produs într-un garaj de metal. Deflagrația a fost atât de puternic, încât geamurile mai multor apartamente din preajmă au sărit în aer.

Curtea în care s-a produs deflagrația arătă ca după bombardament. Flăcările au fost atât de puternice încât au distrus garajul de tot. Potrivit lui Filip Gheorghița, șeful-adjunct al Întreprinderii Municipale de Gestionare a Fondului Locativ Nr.15, căreia aparține depozitul, incendiu ar fi fost provocat de către persoane necunoscute.

FILIP GHEORGHIȚA, șef-adjunct, ÎMGFL: Persoane necunoscute au dat foc la carton în urma căruia s-a aprins depozitul nostru. Înăuntru erau buteliile de gaz pe care noi le păstram, compresorul, un aparat de sudat și asta-i tot.

Ofițerul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Liliana Pușcașu spune că incediul s-a produs aproape de ora 2:00 noaptea.

LILIANA PUȘCAȘU, purtător de cuvânt, IGSU: La fața locului au fost îndreptate două echipaje de pompieri care ajunși au stabilit că focul a cuprins construcția garajului în care se afla un automobil de model Ford. Totodată, în timpul intervenției salvatorii au evacuat 7 butelii cu oxigen, dar și un compresor pe remorcă.  Iar flăcările au distrus garajul și parțial autovehiculul din interior. 

Deflagrația a provocat pagube și locatarilor din preajmă. Din cauza bubuiturii, mai multe apartamente au rămas fără geamuri. Printre locatarii care au rămas fără ferestre în toiul iernii este și Serghei Cecultan. Bărbatul spune că în momentul exploziei era la țară, la părinți, iar când a revenit acasă a rămas îngrozit de ce a văzut.

SERGHEI CECULTAN, locuitor al capitalei: Au fost de la Direcția Locativ-Comunală și au luat măsurile, da mai bine le schimbăm noi mai repede. Nu am așteptat, că nu avem pentru ce aștepta, ei promit că fac repede, dar. – Ați cumpărat dumneavoastră sticla? – Nu. Sticla e de la ei, ei au tăiat-o, noi o schimbăm.

Explozia nu doar că a cauzat pagube, dar și i-a speriat pe locatarii din preajmă.

Mai nu am murit de frică. Nu am înțeles – că e cutremur. De spaimă au început rinichii să mă doară, inima. cred că tensiunea mi s-a ridicat. 

Ce s-a întâmplat în această noapte – a fost ceva strașnic.

Strașnic ce era, foarte tare a explodat.

În urma incendiului nicio persoană nu a avut de suferit. Cauza și circumstanțele urmează a fi stabilite.

Spread the love

Check Also

Un șofer și-a lăsat pasagerii, dintre care un copil, să zacă pe marginea drumului, după un tragic accident, și a fugit | VIDEO

O femeie de 35 de ani a decedat, iar alte două persoane au ajuns la …